Negavo įrodymų, kad „Gender Loops“ įsiskverbė į darželius

Trečiadienį surengtos tiesioginės transliacijos internete metu Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) atstovai nesulaukė pranešimų, kad kurioje nors Lietuvos įstaigoje buvo taikyta „Gender Loops“ metodika, aiškinanti apie netradicinę seksualinę orientaciją.

Ministerija prašė tėvų, taip pat socialinių darbuotojų, dirbančių savivaldybėse, globos namuose, vaikų teisių apsaugos skyriuose suteikti daugiau informacijos apie konkrečias šalies ikimokyklinio ugdymo ir kitas įstaigas, kuriose buvo taikyta arba mėginta taikyti „Gender Loops“ metodiką ar šios metodikos atskiras priemones.

Pusvalandį trukusios transliacijos metu SADM ministro patarėja Jolanta Ramonienė nagrinėjo viešumon iškilusį projekto „Gender Loops“ leidinį . Ji patikino, kad ši metodika nėra įtraukta į darželių ugdymo programas, leidinys tiesiog buvo patalpintas internete.

Minėtoje programoje rašoma, kad metodika bus testuojama ikimokyklinio ugdymo įstaigose. Dėl to, pasak J.Ramonienės, tėvai turėjo pagrindo susirūpinti.

Ministerijos atstovė teigė, kad 320 pedagogų nebuvo apmokyti dirbti pagal „Gender Loops“ metodiką, kaip kad buvo skelbta. Esą šie pedagogai 2005 metais dalyvavo projekto apie lygias galimybes mokymuose. Ši informacija dar bus tikrinama.

Tėvai pašnekovei atsiuntė prašymą paskelbti darželių pavadinimus, kuriuose galėjo būti taikyti „Gender Loops“ siūlomi vaikų ugdymo metodai. J.Ramonienė atsakė dar neturinti tokios informacijos. Jei tokie faktai bus išaiškinti, informacija bus paskelbta.

Daugiau informacijos tikimasi sulaukti, kuomet „Socialinių inovacijų fondas“ pateiks vykdytos „Gender Loops“ programos ataskaitą.

Darbo grupė, sudaryta iš SADM ir Švietimo bei mokslo ministerijos (ŠMM) atstovų, tyrimo išvadas žada pateikti iki kovo 31 dienos. SADM atstovai taip pat teigė laukiantys ŠMM išaiškinimo, kiek laisvės turi pedagogai pasirinkdami ugdymo programas.

Jei ne kilęs skandalas, J.Ramonienės žiniomis, Gender Loops“ projekto rezultatai būtų buvę pristatyti Lietuvos visuomenei šių metų gegužės - birželio mėnesiais.

SADM atstovė paragino tėvus būti budriems ir domėtis, kaip yra ugdomi jų vaikai - kalbėtis su auklėtojomis ir pačiais vaikais. Jei paaiškėtų, kad ugdymo įstaigoje buvo mėginta mažamečiams aiškinti apie netradicinę seksualinę orientaciją, ministerija laukia signalų apie tai.


Šiame straipsnyje: genderloopsmetodika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių