Pereiti į pagrindinį turinį

Opozicija ignoravo Vyriausybės valandą (papildyta)

2010-04-29 18:57
Opozicija ignoravo Vyriausybės valandą (papildyta)
Opozicija ignoravo Vyriausybės valandą (papildyta) / Kęstučio Cemnolonskio nuotr.

Kas savaitę turinti galimybę užduoti klausimus ministrams šį ketvirtadienį opozicinių socialdemokratų ir Darbo partijos atstovai Seime tokios progos atsisakė. Opozicijos lyderis „darbietis“ Vytautas Gapšys pareiškė, kad nėra prasmės klausinėti ministrų, kai jų Seimo salėje nėra net pusės.

V.Gapšys reikalavo, kad Seimo posėdyje būtų padaryta pusvalandžio pertrauka, o per jį susirinktų bent pusė Vyriausybės. Tuo metu salėje buvo 7 iš 15 ministrų, tarp jų premjeras Andrius Kubilius.

„Dabar net nėra kam užduoti klausimus“, - sakė V.Gapšys.

Tačiau posėdžiui pirmininkavęs Seimo pirmininkės pavaduotojas Algis Kašėta pareiškė, kad Vyriausybės valanda nėra įstatymo projektas, todėl pertraukos nenumato Seimo Statutas.

„Jūs siekiate tuščioje vietoje sukurti problemą“, - sakė A. Kašėta.

„Ne jūsų reikalas vertinti tai, ką mes manome, ar ko siekiame. Opozicijos lyderis paprašė balsuoti dėl pertraukos“, - jam atrėžė „darbietis“ Kęstutis Daukšys.

A. Kašėta į „darbiečio“ repliką nesureagavo. „Nesikarščiuokite, pone Daukšy, tausokite sveikatą“, - tarė A. Kašėta ir paskelbė Vyriausybės valandą pradedamą.

Tuomet Darbo partijos ir socialdemokratų atstovai demonstratyviai atsisakė klausinėti tuos ministrus, kurie yra, ir paliko Seimo plenarinių posėdžių salę.

„Vyriausybės nariai panašūs į nepažangius moksleivius, kurie, ramiai rūkydami už kampo, gali pavėluoti į Seimo posėdį arba jį apskritai ignoruoti. Esu įsitikinęs, kad taip jie rodo nepagarbą visam Seimui ir šalies Konstitucijai, kurioje nurodyta, kad Vyriausybė yra atsakinga Seimui. Taip pat manau, kad juos dangstęs A. Kašėta pažeidė Seimo statutą“, - Darbo partijos išplatintame pranešime pasipiktinimą išreiškė V. Gapšys.

Anot pranešimo, "darbiečiai" kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, prašydami ištirti, ar Seimo posėdžiui pirmininkavęs ir neleidęs balsuoti dėl Vyriausybės valandos atidėjimo, A. Kašėta nepažeidė Seimo statuto.

Vyriausybės valandai įpusėjus į Seimo salę joje jau dalyvavo 10 iš 15 vyriausybės narių.

Kiti ministrai, anot premjero Andriaus Kubiliaus, tuo metu turėjo kitų darbų.

 Žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius dalyvavo parodoje „Agrobalt 2010”. Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas Prezidentūroje apdovanojo daugiavaikes motinas. Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė viešėjo JAV. Užsienio reikalų ministras Audronis Ažubalis lankėsi Suomijoje. Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas dalyvavo oficialiuose pasaulinės parodos „EXPO 2010“ renginiuose Kinijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų