Opozicija nori dalyvauti Vyriausybės posėdžiuose

Opozicijos lyderis Algirdas Butkevičius pareiškė pageidavimą dalyvauti Vyriausybės posėdžiuose.

Pirmadienį pranešta, kad A.Butkevičius kreipėsi į ministrą pirmininką Andrių Kubilių dėl opozicijos atstovo Vyriausybės posėdžiuose.

"Seimo opozicija prašo sudaryti galimybę mūsų atstovui dalyvauti Vyriausybės posėdžiuose ir prieš posėdį gauti posėdžio medžiagą. Esame įsitikinę, kad taip būtų sudaryta galimybė pagerinti Vyriausybės darbą, sumažinti ginčų, svarstant klausimus Seime. Esu įsitikinęs – pasiektume didesnio skaidrumo", – pareiškė A. Butkevičius.

Pasak opozicijos lyderio, "ankstesnės kadencijos opozicija taip pat turėjo galimybę dalyvauti Vyriausybės posėdžiuose ir tokiu būdu prisidėjo prie bendro darbo".

Vyriausybės posėdžiai paprastai vyksta trečiadieniais popiet - tuo metu, kai nevyksta Seimo eiliniai plenariniai posėdžiai. Be to, kiekvieną pirmadienį ir trečiadienį Vyriausybė turi pasitarimus, kuriuose aptariami svarbiausi su būsimais oficialiais posėdžiais susiję klausimai. Pasitarimuose nėra galutinai patvirtinami Vyriausybės nutarimai, jie tik aptariami, kad posėdžiuose paskui būtų sklandžiai patvirtinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių