Panevėžio tvenkinyje – negyvos žuvys

Panevėžio centre, Senvagėje, – daugybė nugaišusių žuvų. Aplinkosaugininkai sako perspėję valdininkus, kad žuvims trūksta deguonies.

Tačiau joms išgelbėti nebuvo imtasi reikiamų priemonių, praneša LTV „Šiandien“.

Daugybė žuvų, galėjusių miesto centre esančiame tvenkinyje džiuginti praeivius, dabar guli išverstais pilvais. Dalis jų – stambesnių – dar įšalusios į ledą. Manoma, kad jos išplaukė į paviršių prieš keletą dienų, bet aplinkosaugininkai tik penktadienį, gavę signalą, jas apžiūrėjo.

Dar kovo pradžioje aplinkosaugininkai sako pranešę savivaldybei, kad tvenkinyje žuvims trūksta deguonies. Esą gavę atsakymą, jog pragręžtos eketės.

„Mes jiems nurodinėti neprivalom, jie yra miesto šeimininkai, jie turi tvarkytis mieste, o mes pritariam vienam būdui arba nepritariam“, – sako Albertas Mikašauskas, Panevėžio gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas.

Prieš keletą metų ėdantys žoles amūrai buvo įleisti į tvenkinį ir dėlto žvejams buvo uždrausta čia žvejoti.

Darbo dienai besibaigiant valdininkai, tiesiogiai atsakingi už ekologiją ir miesto ūkį, nerado laiko pakomentuoti incidento. Panevėžio politikai žada iškoti kaltų.

„Reikės galvoti, ką daryti, ledas greit tirps, manau, situacija pagerės. Imsimės kokių nors priemonių, o dėl pareigūnų... Kitos savaitės pirmas darbas bus išsiaiškinti, ar yra kieno kaltės, kad taip atsitiko, nes žuvis pamatė tik šiandien“, – sako Panevėžio vicemerė Gema Umbrasienė.

Aplinkosaugininkų teigimu, žuvys nugaišo dėl deguonies stygiaus. Nuostoliai skaičiuojami, jie gali būti nemaži. Be to, tvenkinį reikės dar kartą įžuvinti.

 


Šiame straipsnyje: žuvys

NAUJAUSI KOMENTARAI

tveninys

tveninys portretas
ir vėl tas pats,nugaiso žuvys--netiria dėl ko,tik nuostolius skaičiuoja į'savo kišenę"Kada baigsis absurdai???

tveninys

tveninys portretas
ir vėl tas pats,nugaiso žuvys--netiria dėl ko,tik nuostolius skaičiuoja į'savo kišenę"Kada baigsis absurdai???

zuviena

zuviena portretas
galetumete bent gelu vandenu zuvu nuotrauka ideti o ne vandenyno zuvis parduotuvej. ar jau visai blogai su galvom....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių