Pereiti į pagrindinį turinį

Parlamentaro R.Žilinsko byla pasiekė Aukščiausiąjį Teismą

2010-10-26 14:01
Parlamentaro R.Žilinsko byla pasiekė Aukščiausiąjį Teismą
Parlamentaro R.Žilinsko byla pasiekė Aukščiausiąjį Teismą / R.Medonio nuotr.

Dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams kaltinto Seimo nario Roko Žilinsko byla pasiekė Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą (LAT), kuris antradienį pradėjo nagrinėti su išteisinamuoju nuosprendžiu nesutinkančio generalinio prokuroro Dariaus Valio kasacinį skundą.

Vilniaus apygardos teismas (VAT) R.Žilinską baudžiamojoje byloje išteisino. Generalinės prokuratūros prokuroras Darius Stankevičius LAT posėdyje teigė, kad sprendimas nepagrįstas, nes netinkamai pritaikytas baudžiamasis įstatymas.

R.Žilinskas dar gali būti baudžiamas administracine tvarka, tačiau tam reikia Seimo sutikimo. Parlamentas dėl to žada apsispręsti tik sulaukęs LAT nutarties.

Pasak prokuroro, dar Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas, kurio verdiktą patvirtino apygardos teismas, netinkamai taikė įstatymus, konstatuodamas, kad konfliktas tarp Seimo nario, jo draugo ir juos vežti atsisakiusio taksisto buvo asmeninio pobūdžio.

Anot D.Stankevičiaus, tai buvo viešosios tvarkos pažeidimas, nes taksistas savo funkcijų negalėjo atlikti dėl suderintų M.Gurskio ir R.Žilinsko, kaip bendrininkų, veiksmų.

"Kad poelgis buvo pavojingas, parodo jų suderinti veiksmai, pasipriešinant ne vienam policijos pareigūnui ir ne kartą, buvo kviestas net pastiprinimas", - kalbėjo teisėsaugininkas.

R.Žilinsko advokatas Saulius Žentelis prokuratūros poziciją pavadino beatodairišku persekiojimu. Jis tikino, kad prokuratūros skundas turėtų būti atmestas.

"Kaip sakoma, šaudoma iš visų ginklų, bet kam tai daroma?", - kalbėjo advokatas.

Po posėdžio R.Žilinskas sakė, kad žodžiai, kurie buvo išsakyti policijos pareigūnų atžvilgiu, nebuvo tiek nepagarbūs, kaip teigė prokuroras.

"Mūsų garbioji policija turėtų būti kas savaitę mirtinai įsižeidusi dėl, pavyzdžiui, laidos "Farai". Tokia yra prokuroro pozicija. Tuo metu pareigūnai nuolat savo noru vaidina ir aš nesu girdėjęs, kad prokuratūra bent vieną iš ten pavaizduotų epizodų būtų atvedusi iki Aukščiausiojo Teismo, o aš čia ginuosi", - kalbėjo Seimo narys, dirbantis opozicinėje Krikščionių frakcijoje.

Prokurorai taip pat reikalauja griežtesnės bausmės kartu su R.Žilinsku teistam jo draugui Markui Gurskiui, kuris už pareigūnų įžeidimą kovo pabaigoje buvo nubaustas 5200 litų bauda.

R.Žilinskas į konfliktą su policija įsivėlė 2007 metų gruodį, kai dar nebuvo išrinktas į Seimą. Į policiją jis pristatytas, kai taksistas pranešė, jog vyrai atsisako mokėti už taksi paslaugas ir elgiasi agresyviai. Policininkai teisme yra sakę, jog R.Žilinskas su draugu juos įžeidinėjo ir nepakluso pareigūnams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų