Paukščių mylėtojas augina per 250 įvairių veislių paukščių

Netoli Vilniaus gyvenantis verslininkas savo pomėgiui augina daugiau nei 250 įvairių veislių paukščių. Tačiau Vladui Grybui sąžinė neleidžia valgyti itin brangių savo augintinių kiaušinių: jis saugo juos tolesniam veisimui ir net Velykoms kiaušiniais apsirūpina parduotuvėje, praneša LRT televizijos naujienų tarnyba.

Vištos ir gaidžiai iš Italijos, Kinijos, Ispanijos, Prancūzijos, kitų šalių. Žąsys, antys, povai, balandžiai – taip pat iš tolimiausių pasaulio kampelių. Visi jie pas šeimininką turi savo vardus. Krikšto mamos vaidmenį atlieka Vlado Grybo žmona. Jos siūlymu gaidžiai šaukiami Cezariu, Rudoku, Patisonu, Albu ir kt.

Ponas V. Grybas, kuris ir prižiūri visus šiuos paukščius, sako, kad paukštis gali būti lygiai toks pat geras draugas, kaip ir šuo.

„Ypatingai gražūs miniatiūriniai kohehinai margieji: jeigu pažiūrėsit, uodegytė kaip chrizantemos žiedas ir jie labai mieli. Iš jų labai geros mamos ir tėčiai, su dideliu noru peri labai savo vaikučius prižiūri, jie nepaprastai geri“, – apie savo augintinius pasakoja V. Grybas.

Verslininkas sako viščiukus skaičiuojantis rudenį, o pavasarį prižiūri, kad visi išsiristų iš kiaušinių. Pirmieji paprastai kalasi kovą.

V. Grybui paukščių auginimas – tai malonumas. Mažų paukštelių jis niekam neparduoda, nes pačiam smagu stebėti, kaip maži pūkų kamuoliukai virsta spalvingais paukščiais. Jam sąžinė neleidžia valgyti savo augintinių kiaušinių. Ir nors užaugę paukščiai verti kelių šimtų litų, niekam jų neparduoda, o ieško bendraminčių, norėdamas apsikeisti retais paukščiais, ir, kaip sako, taip plėsti savo kolekciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių