Pereiti į pagrindinį turinį

Prancūzai sulaikė į B.Obamos "Twitter" svetainę įsilaužusį programišių

2010-03-25 15:09
Prancūzai sulaikė į B.Obamos "Twitter" svetainę įsilaužusį programišių
Prancūzai sulaikė į B.Obamos "Twitter" svetainę įsilaužusį programišių / Scanpix nuotr.

Prancūzijos policija suėmė programišių, kuris įtariamas įsilaužęs į JAV prezidento Baracko Obamos svetainę socialiniame tinkle "Twitter".

25 metų niekur nedirbantis vyras, žinomas "Hacker Croll" (programišiaus Krolo) slapyvardžiu, buvo suimtas Prancūzijos centriniame Piui de Domo regione po kelis mėnesius trukusios bendros JAV Federalinio tyrimo biuro (FTB) agentų ir prancūzų policijos operacijos.

Sulaikytasis buvo apklaustas centriniame Klermono-Ferano mieste; jam taip pat nurodyta stoti prieš teismą tame pačiame mieste birželio 24 dieną.

"Jis paaiškino, kaip tai padarė. Jis nėra genijus", - nurodė policijos šaltinis.

Pasak policijos, šis programišius taip pat yra įsilaužęs į socialinio tinklo "Facebook" svetaines ir kompanijos "Google" bei kitų internetinių paslaugų teikėjų elektroninio pašto paskyras. Tačiau pareigūnai nurodė, kad įtariamasis niekada nemėgino pelnytis iš savo nusikalstamos veiklos.

Šis kompiuterinis įsilaužėlis sugebėjo įgyti "Twitter" administratoriaus slaptažodžius, suteikusius jam galimybę kurti, keisti arba trinti svetaines, sakė šaltinis, pridūręs, kad įtariamasis šiais pasiekimais gyrėsi savo tinklaraštyje.

Šis programišius buvo žinomas Prancūzijos policijai dėl smulkaus sukčiavimo, iš kurio jis neteisėtai uždirbo 15 tūkst. eurų (51,8 tūkst. litų), nurodė pareigūnai.

FTB praeitų metų liepą perspėjo Prancūzijos teisėsaugą, kad tas programišius veikia Prancūzijos teritorijoje.

Keturi FTB agentai kartu su Prancūzijos policijos pareigūnais kelis mėnesius mėgino susekti "Hacker Croll" ir sustabdyti atakas prieš "Twitter", kuriuo visame pasaulyje naudojasi milijonai žmonių.

Praėjusių metų sausį buvo įsilaužta į dešimtis "Twitter" svetainių, tarp jų JAV prezidento ir popmuzikos žvaigždės Britney Spears (Britni Spirs). Programišius jose paskelbė suklastotų žinučių.

Praėjusį rugpjūtį dėl programišių atakų "Twitter" neveikė kelias valandas.

Šis socialinis tinklas daugeliui vartotojų yra kasdienių virtualių pokalbių įrankis, tačiau kai kuriems disidentams jis tapo priemone, padedančia apeiti cenzūrą šalyse, kuriose varžoma saviraiškos laisvė. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų