Prezidentė: interpeliacijos vertas ne energetikos, o aplinkos ministras

Prezidentė Dalia Grybauskaitė vėl sukritikavo aplinkos ministrą Gediminą Kazlauską, leidusi suprasti, kad jis labiau vertas interpeliacijos nei energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

Pasak valstybės vadovo, aplinkos tvarkymo sritis, kaip buvo, taip ir tebelieka problematiška.

"Dėl to ir keista, kad ministrui, kuris deda daug pastangų ir nebuvo susietas su jokiomis interesų grupėmis, politikai mėgina organizuoti interpeliaciją, o tam, kuris nieko nedaro ir nesitvarko, ir europiniai pinigai stagnuoja, interpeliacija nėra numatoma", - pirmadienį žurnalistams sakė šalies vadovė.

Anot jos, tai, kad pastabos teikiamos vienam ministrui, o kitas neliečiamas rodo "apie priešrinkiminę situaciją".

Vis dėlto D.Grybauskaitė teigė pati neketinanti imtis veiksmų šiuo klausimų: "Užtenka mano nuomonės išreiškimo, politikai turi prisiimti politinę atsakomybę".

Po interpeliacija energetikos ministrui Arvydui Sekmokui pasirašė pusė visų Seimo narių - 70. Pagrindinis jam metamas kaltinimas - konkurso dėl naujos atominės elektrinės statybos sužlugimas.

Opozicija buvo pradėjusi rinkti parašus ir dėl interpeliacijos aplinkos ministrui G.Kazlauskui. Tačiau, anot Krikščionių partijos frakcijos seniūno Vidmanto Žiemelio, surinkus 14 parašų, procesas buvo sustabdytas, nes nutarta, kad interpeliacija A.Sekmokui - svarbiau.

"Artimiausiu metu rinksimės ir nutarsime, kada atnaujinti parašų rinkimą dėl interpeliacijos aplinkos ministrui", - pirmadienį BNS sakė V.Žiemelis.

Jis teigė, kad ši iniciatyva tikrai nebus pamiršta.


Šiame straipsnyje: interpeliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių