Prezidentė: J.Kubilius išliks sektinu mokslininko pavyzdžiu

Sekmadienį miręs ilgametis Vilniaus universiteto rektorius akademikas Jonas Kubilius išliks sektinu mokslininko ir piliečio pavyzdžiu, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pirmadienį paskelbtoje užuojautoje šalies vadovė teigė, kad J.Kubiliaus mirtis yra didelė netektis ne tik mokslui, bet ir visai šaliai.

Pasak D.Grybauskaitės, neeiliniu matematiko talentu apdovanotas J.Kubilius pasižymėjo išskirtiniu darbštumu, svariai prisidėjo prie tikimybinės skaičių teorijos plėtros ir Lietuvos matematikos mokslo pasiekimus išgarsino visame pasaulyje.

„Velionis buvo apdovanotas ir neeiliniu vadovo talentu, jis daugiau nei tris dešimtmečius buvo Vilniaus universiteto rektoriumi, aktyviai dirbo Lietuvos Mokslų akademijos prezidiume bei Lietuvos matematikų draugijoje. Iki paskutinių savo gyvenimo dienų profesorius buvo kūrybingas, pilnas idėjų ir sumanymų - toks jis išliks mūsų atmintyje. Išliks sektinu mokslininko, piliečio pavyzdžiu ne tik savo bendraamžiams, bet ir jauniesiems kolegoms“, - teigė D.Grybauskaitė.

J.Kubilius, kuriame buvo 90 metų, mirė sekmadienio vakarą. Velionis Vilniaus universitetui vadovavo nuo 1958 iki pat 1991 metų.

Užuojautą išreiškė ir Seimo pirmininkė Janina Degutienė.


Šiame straipsnyje: Jonas Kubilius

NAUJAUSI KOMENTARAI

stjudent

stjudent portretas
Dar kai sovietmeciu mokiausi univeroj Kubilius (kalbu apie rektoriu :) buvo labai populiarus ir megiamas studentu tarpe, bet kodel konkreciai - nezinau, is esmes nieko apie sita asmenybe nezinau. Vis delto, matyt buvo uz ka ji megti, todel butu neblogai jei kazkas is ji geriau pazistanciu pakomentuotu.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių