Pereiti į pagrindinį turinį

Prezidentė: siekiant energetinio saugumo būtinos jungtys su Lenkija

2010-09-10 23:09
Prezidentė: siekiant energetinio saugumo būtinos jungtys su Lenkija
Prezidentė: siekiant energetinio saugumo būtinos jungtys su Lenkija / Gedimino Bartuškos nuotr.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė kasmetinėje Rygos saugumo konferencijoje pasisakė tema "Baltijos jūros regionas po krizės: kas toliau?"

Kalbėdama apie Baltijos jūros ekonomikos raidą ir saugumą, šalies vadovė pabrėžė, jog mes visada sugebėjome ir sugebame teigiamai išnaudoti sunkumus siekiant efektyvesnio finansinių prioritetų nustatymo ir lėšų panaudojimo.

Pasak šalies vadovės, nepaisant ekonominės krizės padarinių Lietuva tęsia savo dalyvavimą tarptautinėje misijoje Afganistane.

"Visi kartu turime dėti pastangas, kad būtų sukurta bendra Europos Sąjungos energetikos politika. Bendros elektros rinkos Baltijos valstybėse sukūrimas yra pirmasis žingsnis link jos. Vienas svarbiausių mūsų uždavinių, kad to pasiektume, turi būti nutiestos energetinės jungtys su Lenkija. Visi alternatyvios energijos šaltiniai: vėjas, saulės ir atominė energija turi būti taip pat panaudojami", - sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pasak Prezidentės, jungtys su Lenkija padarys Baltijos valstybes visiškai nepriklausomas nuo Rusijos energijos tiekimo. Lietuvos vadovė pabrėžė, jog elektros jungties projektas su Švedija vyksta gerai, o jungtys su Lenkija sėkmingai užbaigtų šį procesą.

"Tik Baltijos šalių integracijos nepakanka. Mūsų ekonomikos yra pernelyg atviros ir laisvos, todėl gilesnė regiono integracija yra būtina. Tai reiškia, kad Lenkija, Vokietija, Baltijos ir Šiaurės šalys turi aktyviau koordinuoti savo veiksmus ir gilinti bendradarbiavimą", - teigė šalies vadovė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų