Pereiti į pagrindinį turinį

Prokuratūra prašys Seimo leisti suvaržyti R.Žilinsko laisvę

2010-06-17 18:43
Prokuratūra prašys Seimo leisti suvaržyti R.Žilinsko laisvę
Prokuratūra prašys Seimo leisti suvaržyti R.Žilinsko laisvę / Gedimino Bartuškos nuotr.

Generalinė prokuratūra ketvirtadienį nusprendė kreiptis į Seimą prašydama leisti suvaržyti Seimo nario Roko Žilinsko laisvę.

Tai būtina norint išnagrinėti administracinę bylą dėl parlamentarui iškeltos bylos, kurioje jis kaltinamas nedideliu chuliganizmu ir pasipriešinimu policijos pareigūnams.

R.Žilinsko laisvės suvaržymo antradienį paprašė Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas, kuriame turi būti nagrinėjama R.Žilinsko administracinių teisės pažeidimų byla.

R.Žilinskas jau buvo teisiamas už savo „žygdarbius“, tačiau Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas 2009 metų gruodžio 4 dieną baudžiamąją bylą R.Žilinsko atžvilgiu nutraukė.

Išteisinęs Seimo narį dėl viešosios tvarkos pažeidimo, pasipriešinimo policijos pareigūnams ir policijos pareigūnų įžeidimo, tas pats teismas iškėlė jam administracinių teisės pažeidimų bylą dėl nedidelio chuliganizmo bei policijos pareigūnų įžeidimo ir pasipriešinimo jiems.

Šių metų kovo 31 dieną Vilniaus apygardos teismas atmetė R.Žilinsko ir prokuratūros apeliacinius skundus, nuosprendis liko nepakeistas ir įsiteisėjo.

Už šiuos administracinius teisės pažeidimus numatyta ne tik piniginė bauda, bet ir areštas, todėl  būtinas išankstinis Seimo sutikimas suvaržyti Seimo nario R.Žilinsko laisvę nagrinėjant administracinių teisės pažeidimų bylą.

2008 metų gruodžio 9 dieną  Lietuvos Respublikos Seimas priėmė rezoliuciją, kurioje sutiko, kad R.Žilinskas būtų traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, būtų suimtas ar kitaip suvaržyta jo laisvė.

Teismo nuomone, nagrinėjant administracinio teisės pažeidimo bylą, būtinas naujas Seimo sutikimas.

Teismas gegužės mėnesį taip pat pratęsė terminą administracinei nuobaudai skirti administracinio teisės pažeidimo byloje vieneriems metams, šį terminą skaičiuojant nuo išteisinamojo teismo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos, t.y. nuo 2010 metų kovo 31-osios.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų