Registrų centras: L. Dinius bendrovei nevadovauja nuo 2005-ųjų

Seimo Krikščionių partijos frakcijos narys Laimontas Dinius privačios bendrovės "Šiaulių Max'as" direktoriumi nedirba nuo 2005-ųjų metų pradžios.

 "Mes gavome visus trūkstamus reikiamus dokumentus, leidžiančius išregistruoti L.Dinių iš "Šiaulių Max'o" vadovų. Bus laikoma ir registre įrašyta, kad L.Dinius "Šiaulių Max'ui" nevadovauja nuo 2005-ųjų sausio 3 dienos. Vadovo pareigose jį pakeitė jo sutuoktinė Tatjana Dinienė", - sakė Registrų centro atstovas Aidas Petrošius.

Dokumentus, pasak Registrų centro atstovo, pirmadienį pateikė pats parlamentaras. Artimiausiu metu, tikriausiai antradienį, atitinkami duomenys bus pakeisti.

A.Petrošius BNS sakė, kad L.Diniaus vadovauta bendrovė tapo "pasikeitusių teisės aktų įkaite".

Paaiškėjo, kad "Šiaulių Max'as" nuo 2004-ųjų pradžios nevykdė jokios veiklos, tačiau apie tai tuo metu nežinota,o bendrovės duomenys iš naikinto savivaldybės įmonių rejestro buvo automatiškai perkelti į 2004 metų pradžioje sukurto Jurdinių registrų duomenų bazes.

Duomenų apie bendrovę pakeisti į Registrų centrą niekas neatvyko. Už tai gali grėsti administracinė atsakomybė.

"Aš manau, kad šiandien svarbiausias uždavinys yra sutvarkyti tos įmonės duomenis, kad jie atitiktų realią padėtį, o vėliau, neneigiu, kad gali būti keliamas klausimas ir dėl administracinių teisės pažeidimų protokolo surašymo, bet ar tai bus padaryta, šiandien dar negaliu pasakyti", - sakė A.Petrošius.

Praeitą savaitę žiniasklaida pranešė, kad pagal Registrų centro turimą informaciją, L.Dinius tebevadovauja Šiauliuose esančiam naktiniam klubui "Maxas".

Pagal Konstituciją jokios kitos pareigos nesuderinamos su Seimo nario pareigomis.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas tada sakė, jog pagal Konstituciją parlamentaras, neatsisakęs ankstesnio darbo, praranda mandatą.


Šiame straipsnyje: Laimontas Dinius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių