Pereiti į pagrindinį turinį

R.Vilkaitis vengdamas atstatydinimo „pabėgo" į Kroatiją (papildyta)

2010-04-14 13:45
R.Vilkaitis vengdamas atstatydinimo „pabėgo" į Kroatiją (papildyta)
R.Vilkaitis vengdamas atstatydinimo „pabėgo" į Kroatiją (papildyta) / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Valdančioji Tautos prisikėlimo partija (TPP) oficialiai informavo premjerą Andrių Kubilių siūlanti atleisti iš pareigų kultūros ministrą Remigijų Vilkaitį.

TPP vadovas Arūnas Valinskas tikėjosi, kad jau trečiadienį popiet R.Vilkaitis pats parašys atsistatydinimo pareiškimą. Priešingu atveju tikimasi, kad premjeras teiks Prezidentei Daliai Grybauskaitei atleisti iš pareigų kultūros ministrą.

„Informavau premjerą, kad jam bus įteiktas partijos tarybos sprendimas baigti R.Vilkaičio ministravimą“, - trečiadienį po tradicinių valdančiųjų partijų atstovų pusryčių žurnalistams pranešė A.Valinskas.

Trečiadienį popiet Vyriausybėje A. Valinskas planavo suorganizuoti savo, A.Kubiliaus ir R.Vilkaičio susitikimą, po kurio, esą turėjo galutinai paaiškėti, ar kultūros ministras atsistatydins pats, ar bus atleistas premjero teikimu.

„Premjeras gerbia mūsų poziciją, nes tai mūsų deleguotas ministras. Tikiu, kad sveikas protas nugalės ir tame susitikime bus galutinai išspręstas šis klausimas“, - teigė A.Valinskas.

Tačiau A. Valinskas nebuvo informuotas, kad R. Vilkaitis trečiadienį ryte išskubėjo į komandiruotę Kroatijoje ir į susitikimą Vyriausybėje neatvyks.

Vizito metu ministras turi pasirašyti bendradarbiavimo sutartį su šios šalies Kultūros ministerija. Jis į ministeriją turėtų grįžti tik pirmadienį.

R.Vilkaitis iki šiol tvirtino neketinąs pats trauktis. A.Kubilius taip pat nebuvo pareiškęs pretenzijų kultūros ministrui.

Pasak TPP vadovo, premjeras jau nebeperkalbės šios partijos dėl R.Vilkaičio likimo: „Perkalbėjimas jau praeityje, jau vėlu“.

Pagal Konstituciją, ministrai gali būti atleidžiami Prezidento dekretu Vyriausybės vadovui oficialiai pasiūlius. Be to, ministras gali pats atsistatydinti.

A.Valinskas sakė, kad jo vadovaujama partija turi daug kandidatų į kultūros ministrus, kai tik šis postas atsilaisvins. Tačiau nei vieno galimo pretendento jis neįvardijo.

TPP priekaištauja R.Vilkaičiui dėl blogo darbo . „Mūsų netenkina ministro veikla“, - teigė A.Valinskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų