Pereiti į pagrindinį turinį

Seimo viešbutyje gyventi panoro 28 naujokai

2012-12-24 13:57
Seimo viešbutyje gyventi panoro 28 naujokai
Seimo viešbutyje gyventi panoro 28 naujokai / Gedimino Bartuškos nuotr.

Pradėjus dirbti naujos kadencijos parlamentui, pastogės sostinės centre esančiame Seimo viešbutyje paprašė beveik trys dešimtys naujokų.

Seimo kanceliarijos duomenimis, pradėjus dirbti XI Seimui, ji gavo 28 naujų Seimo narių prašymus dėl apsigyvenimo jai priklausančiame viešbutyje Gedimino prospekte. Visi pateikti prašymai bus įvykdyti, BNS teigė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Seimo statutas nustato, kad pirmiausia gyvenamoji patalpa Seimo viešbutyje suteikiama parlamento nariui, neturinčiam ir per pastaruosius penkerius metus iki prašymo pateikimo dienos nuosavybės teise neturėjusiam gyvenamosios patalpos Vilniaus miesto savivaldybės teritorijoje ir ne toliau kaip 25 km nuo Vilniaus miesto savivaldybės administracinės ribos.

Prieš ketverius metus Seimo kanceliarija sulaukė panašaus skaičiaus - 29 - naujų prašymų dėl apsigyvenimo parlamento viešbutyje.

Išsikrausčius buvusiems parlamentarams Seimo kanceliarija viešbutyje atliko kosmetinį remontą, nupirko keletą baldų. Tam išleistas apie 20 tūkst. litų.

Iš viso Seimo viešbutyje gyvena daugiau nei pusšimtis parlamentarų. Nei už būsto nuomą, nei už komunalines paslaugas jie nemoka.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų