Siūloma kinui skirti 60 proc. įplaukų iš PVM už filmų platinimą

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto (ŠMKK) pirmininkas Valentinas Stundys siūlo, kad dalis už kino filmų platinimą bei demonstravimą surinkto pridėtinės vertės mokesčio (PVM) būtų skirta šalies kinui finansuoti.

Komiteto pirmininkas Kino įstatymo projektui įregistravo pasiūlymą, kad kinui būtų skiriama 60 proc. praėjusių metų faktinių įplaukų iš pridėtinės vertės mokesčio už filmų platinimą ir rodymą kino teatruose.

Seimas šiuo metu svarsto naujos redakcijos Kino įstatymo projektą. Šiuo įstatymu numatyta kurti naują kino sritį kuruosiančią instituciją - Kino centrą. Suplanuota, kad įstatymas įsigaliotų nuo kitų metų gegužės.

Kultūros ministras Arūnas Gelūnas anksčiau kalbėdamas apie galimybes gaivinti Lietuvos kino industriją minėjo mokesčių lengvatas kino kompanijoms, Lietuvoje statančioms filmus, atsižvelgiant į jų čia paliekamas sumas.

To prašo kino kūrėjai - jų teigimu, dėl mokestinių lengvatų, kai kūrėjams grąžinama 10-20 proc. filmo gamybai išleistų pinigų, kino rinka atsigavo Vengrijoje, Čekijoje, kitose valstybėse, o Lietuvą Baltijos regione aplenkė Latvija.
Kultūros ministro patiekiamais duomenimis, Lietuvoje parama šalies kinui per metus sudaro apie 7 mln. litų.


Šiame straipsnyje: kinaskinas LietuvojePVM

NAUJAUSI KOMENTARAI

s

s portretas
gal ir nieko, bet jei finansuos tokius filmus kaip zero, tai gal geriau nereikia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių