Pereiti į pagrindinį turinį

STT atlieka tyrimą dėl „Panevėžio energijos" viešojo pirkimo

2011-12-19 16:33
STT atlieka tyrimą dėl „Panevėžio energijos" viešojo pirkimo
STT atlieka tyrimą dėl „Panevėžio energijos" viešojo pirkimo / stt nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnyba siekiant turtinės naudos.

Pasak STT pranešimo, tiriamas Panevėžio miesto savivaldybės įmonėje „Panevėžio energija“ vykdytas viešojo pirkimo konkursas dėl karšto vandens skaitiklių patikros ir keitimo. Šio konkurso vertė - apie pusantro milijono litų.

Atlikus kratas kai kuriose įmonėse, prižiūrinčiose karšto vandens skaitiklius, rasta ikiteisminiam tyrimui reikšmingų įrodymų.

Lapkričio pabaigoje, tirdama viešuosius pirkimus, STT atliko kratas „Panevėžio energijos“ vadovų namuose ir darbo vietose.

Įtariama, kad Panevėžio miesto savivaldybės įmonėje „Panevėžio energija“ vykdant viešuosius pirkimus, susijusius su šilumos energijos gamyba, piktnaudžiauta tarnybine padėtimi - neteisėtais veiksmais sudarytos išskirtinės sąlygos vienai įmonei laimėti viešųjų pirkimų konkursus.

Panevėžio apygardos prokuratūra pranešė, kad tarp įtariamųjų - bendrovės „Panevėžio energija“ vadovai ir viešųjų pirkimų konkursą laimėjusios įmonės atsakingi asmenys.
Byloje tiriant galimus neskaidrius „Panevėžio energijos“ viešuosius pirkimus įtariamoji yra ir Seimo nario konservatoriaus Vito Matuzo žmona Danutė Matuzienė.

Piktnaudžiavimu korupcijos byloje įtariamai politiko žmonai skirtas namų areštas.
V.Matuzo viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje nurodyta, kad D.Matuzienė dirba bendrovėse „Distenas“, „Platina Group“ ir Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyboje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų