Pereiti į pagrindinį turinį

STT baigė tyrimą dėl išmaniųjų telefonų perdavimo valdininkams

2012-01-02 15:23
STT baigė tyrimą dėl išmaniųjų telefonų perdavimo valdininkams
STT baigė tyrimą dėl išmaniųjų telefonų perdavimo valdininkams / Scanpix nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame buvęs žemės ūkio viceministras Aušrys Macijauskas ir Nacionalinės mokėjimo agentūros prie Žemės ūkio ministerijos (NMA) direktorius Saulius Silickas įtariami piktnaudžiavimu tarnyba ir turto pasisavinimu.

Pasak STT pranešimo, per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad organizuojant NMA vykdomą viešųjų pirkimų konkursą kompiuterinei technikai įsigyti, žemės ūkio viceministras kartu su NMA direktoriumi susitarė su tiekėjais į jį įtraukti „Apple iPnone 4“ telefonų pirkimą, to nenurodant dokumentuose.

STT teigimu, taip NMA vadovas neteisėtai įgijo penkis apie 19 tūkst. litų vertės mobiliojo ryšio telefonus. Du telefonus S.Silickas pasiliko sau, o tris perdavė buvusiam žemės ūkio viceministrui.

Praėjusią savaitę STT tyrimo medžiagą perdavė prokurorui kaltinamajam aktui surašyti ir bylai į teismą perduoti.

Išaiškėjus faktui apie mobiliųjų telefonų perdavimą, A.Macijauskas pasitraukė iš viceministro pareigų.

Tai jau antra baudžiamoji byla, kurioje buvęs viceministras sulaukė įtariamų.Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas gruodžio 8 dieną atvertė baudžiamąją bylą, kurioje

A.Macijauskas taip pat apkaltintas piktnaudžiavimu tarnyba - esą 2010 metų rudenį, pasinaudodamas tuomet eitomis pareigomis ir siekdamas asmeninės naudos, nurodė be konkurso Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) Kėdainių žemėtvarkos skyriaus vadovu skirti Vigimantą Kisielių.

A.Macijauskas iš žemės ūkio viceministro pareigų atsistatydino šį rudenį esą dėl šeimyninių aplinkybių. Premjeras A.Kubilius spalio gale pasirašė potvarkį, kuriuo A.Macijauską paskyrė savo visuomeniniu konsultantu žemės ūkio klausimais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų