Pereiti į pagrindinį turinį

Tarnybinės etikos sargai vertins Pagėgių mero veiklą

2010-07-29 13:13
Tarnybinės etikos sargai vertins Pagėgių mero veiklą
Tarnybinės etikos sargai vertins Pagėgių mero veiklą / Gedimino Bartuškos nuotr.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) ketvirtadienį svarstys, ar Pagėgių meras Virginijus Komskis nepažeidė įstatymų, proteguodamas savo brolį - Seimo narį Kęstą Komskį.

Atostogų dar neišėjusi VTEK ketvirtadienio posėdyje svarstys parlamentaro, konservatoriaus Kęstučio Masiulio pareiškimą dėl Pagėgių savivaldybės mero V.Komskio veiklos atitikties Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatoms.

K.Masiulis gegužės mėnesį parašė skundą VTEK, gavęs informaciją iš pasipiktinusių rinkėjų, mat pernai meras V.Komskis raštu kreipėsi į Tauragės apskrities viršininko administraciją ir pateikė savo brolio Seimo nario K.Komskio kandidatūrą apdovanojimui Tauragės apskrities viršininko ženklu „Už nuopelnus Tauragės apskričiai“.

K.Masiulis pranešė pats ketinantis dalyvauti VTEK posėdyje ir jo metu pateikti papildomai surinktą informaciją.

Pagėgių meras V.Komskis VTEK informavo negalėsiąs dalyvauti posėdyje, todėl kol kas negalės atsakyti į kaltinimus bei keliamus klausimus dėl jo veiklos. Todėl komisija greičiausiai šį ketvirtadienį dar nepriims sprendimo dėl Pagėgių mero veiklos, keliančios įtarimų, atidėdama jį rudeniui.

Pasienyje su Rusios Kaliningrado sritimi esanti Pagėgių savivaldybė yra liūdnai pagarsėjusi dėl vešinčios kontrabandos.

Dabartinis Seimo narys K.Komskis, priklausantis opozicinei "Tvarkos ir teisingumo" frakcijai bei vadovaujantis parlamentinei Antikorupcijos komisijai, yra buvęs Pagėgių savivaldybės vadovas. Šių metų pradžioje valdantieji paskleidė įtarimus, kad buvusi ir esama Pagėgių valdžia gali būti susijusi su kontrabandininkais.

Seimo pirmininkė Irena Degutienė buvo pasiūliusi opozicijai pakeisti Antikorupcijos komisijos vadovą, tačiau tai nebuvo padaryta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų