Pereiti į pagrindinį turinį

Teisėjų taryba patarė Prezidentei atleisti Kauno teisėją

2010-07-30 17:43
Teisėjų taryba patarė Prezidentei atleisti Kauno teisėją
Teisėjų taryba patarė Prezidentei atleisti Kauno teisėją / Roberto Dačkaus (fotodiena.lt) nuotr.

Teisėjų taryba penktadienį patarė Prezidentei Daliai Grybauskaitei už teisėjo vardo pažeminimą iš pareigų atleisti Kauno miesto apylinkės teismo teisėją Daivą Mekšraitienę.

D.Mekšraitienės pažeidimų rasta, kai ji nagrinėjo civilinę bylą. Dėl teisėjos padarytų pažeidimų buvo apgaule užvaldytas didelės vertės nekilnojamasis turtas.

Teisėjų taryba teigia tokį sprendimą priėmusi atsižvelgdama į Teisėjų etikos ir drausmės komisijos sprendimą ir susipažinusi su Nuolatinės teisėjų veiklos vertinimo komisijos išvada dėl minėtos teisėjos veiklos vertinimo.

Prezidentė D.Grybauskaitė į Teisėjų tarybą patarimo dėl Kauno miesto apylinkės teismo teisėjos D.Mekšraitienės atleidimo iš pareigų už teisėjo vardą žeminantį poelgį kreipėsi liepos pradžioje.

Teisėjos padarytus pažeidimus atskleidė Generalinė prokuratūra, kuri jos patraukimo baudžiamojon atsakomybėn negalėjo inicijuoti dėl suėjusių senaties terminų.

Bylų vilkinimo faktus nustatė ir Nuolatinė teisėjų veiklos vertinimo komisija, kuri konstatavo, kad teisėja jau ne pirmą kartą atliko veiksmus, kuriais žemino teisėjo vardą.

Maždaug prieš mėnesį mėnesį už teisėjos vardo pažeminimą iš pareigų atleista Šiaulių miesto apylinkės teismo teisėja Vilija Pilitauskienė, aplaidžiai vykdžiusi savo pareigas nagrinėjant administracines bylas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų