Tvarkos ir teisingumo partijos vadovu perrinktas R.Paksas

Europos Parlamento narys Rolandas Paksas dvejiems metams perrinktas opozicinės Tvarkos ir teisingumo (TT) partijos pirmininku.

Už jį balsavo 853 iš beveik tūkstančio sekmadienį Vilniuje vykusio TT devintojo kongreso narių. Prieš nebuvo nei vieno, sugadino biuletenius 11 delegatų.

R.Paksas buvo vienintelis kandidatas į šios opozicinės partijos pirmininkus. Jis vadovauja TT nuo jos įkūrimo 2002 metais, kai ji vadinta Liberalų demokratų partija.

Kongreso delegatai plojimais ir ovacijomis pasitiko ditirambų kupiną Seimo nario Remigijaus Ačo kalbą, kuria R.Paksas iškeltas kandidatu į TT partijos pirmininkus.

„Neslėpsiu, buvo akimirkų, kai atrodė, kad išsisėmėm. Nekalbu apie mūsų partiją, bet kalbu apie visus politikus. Bet dabar jau žinome idėją, dėl kurios verta gyventi“, - savo „kandidatinėje“ kalboje sakė R.Paksas.

Prieš tai kalbėdamas kongreso nariams jis iškėlė idėją Lietuvai tapti pasauline lydere, įdiegiant „internetinę demokratiją“, tai yra perkeliant sprendimų dėl valstybės valdymo priėmimą į virtualią erdvę, leidžiant visiems piliečiams dalyvauti jų priėmime.

Be to, suvažiavime kandidatu kitų metų vasarį Marijampolės vienmandatėje apygardoje įvyksiančiuose Seimo nario pakartotiniuose rinkimuose iškeltas TT vietinio skyriaus vadovas, Marijampolės savivaldybės tarybos narys Rolandas Jonikaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių