Pereiti į pagrindinį turinį

V. Mazuronio išvyka į Kiniją galėjo užsitęsti dviem savaitėms

2010-04-19 16:05
V. Mazuronio išvyka į Kiniją galėjo užsitęsti dviem savaitėms
V. Mazuronio išvyka į Kiniją galėjo užsitęsti dviem savaitėms / Gedimino Bartuškos nuotr.

Opozicinės Seimo frakcijos "Tvarka ir teisingumas" seniūno Valentino Mazuronio su Seimo valdyba nesuderinta išvyka į Kiniją dėl sutrikusių skrydžių galėjo užsitęsti dviems savaitėms. Su pačiu V. Mazuroniu pirmadienį nepavyko susisiekti, bet jo sūnus parlamentaras Andrius Mazuronis sakė, kad šiuo metu V. Mazuronis jau yra Maskvoje ir vakarop turėtų pasiekti Lietuvą.

„Tikimės, kad jam pavyks grįžti į Lietuvą dar šiandien“, - sakė A. Mazuronis.

Anot jo, V. Mazuronio kelionė į Kiniją galėjo užsitęsti ir dar dvi savaites, jei nebūtų pavykę gauti bilietų reisui į Maskvą.

„Registruojantis į laukiančiųjų skrydžio eilę jam pasakė, kad artimiausias skrydis galimas gegužės 2 d., tačiau vos ne vos pavyko gauti bilietus reisui į Maskvą“, - pasakojo parlamentaras.

Lėktuvai iš Maskvos pirmadienį jau leidžiasi Vilniaus oro uoste, taigi V. Mazuronis turėtų spėti sugrįžti į Lietuvą iki antradienio plenarinio Seimo posėdžio.

Išvyko negavęs leidimo

Į Kiniją V. Mazuronis išvyko negavęs Seimo valdybos leidimo, todėl jo išvyką svarstys Seimo Etikos ir procedūrų komisija.

V.Mazuronis praėjusią savaitę kreipėsi į Seimo valdybą prašydamas pritarti kelionei į Kiniją balandžio 12-18 dienomis ir pateisinti jos metu praleistus plenarinius posėdžius. Kelionės išlaidas V.Mazuronis pranešė padengsiantis asmeninėmis lėšomis.

Valdyba tokio leidimo nedavė, argumentuodama ankstesniu sprendimu uždrausti komandiruotes plenarinių posėdžių dienomis, išskyrus ypatingus atvejus. Sprendimą, kuriuo griežtinama vizitų į užsienį tvarka, Seimo valdyba priėmė kovą, kai valdantieji prarado formalią daugumą.

Į Kiniją V.Mazuronis išvyko kartu su partijos lyderiu europarlamentaru Rolandu Paksu Kinijos užsienio reikalų ministerijos liaudies instituto kvietimu.

Seimo statutas numato, kad parlamentarui be pateisinamos priežasties nedalyvavus daugiau kaip pusėje Seimo posėdžių, kuriuose buvo numatytas balsavimas dėl teisės aktų priėmimo, to mėnesio atlyginimas mažinamas trečdaliu.

Šimėnas liko namie

Šį savaitgalį į komandiruotę turėjo išvykti ir konservatorius Jonas Šimėnas. Balandžio 16-18 d. jis turėjo viešėti Ispanijos karalystės sostinėje Madride vykusioje konferencijoje „Atsinaujinantys energijos šaltiniai ir energijos efektyvumas“.

Tačiau Islandijos vulkano pelenų debesims paralyžiavus beveik visų Europos oro uostų darbą J. Šimėnui išvykti į komandiruotę nepavyko.

„Visą penktadienį prasėdėjau oro uoste, iš pradžių skrydis į Madridą buvo nukėlinėjamas, vėliau išvis atšauktas. Buvo svarbu dalyvauti toje konferencijoje, tačiau išėjo kaip išėjo. Savo pranešimą persiunčiau Lietuvos ambasadai Ispanijoje ir jis turėjo būti perskaitytas konferencijoje, nepaisant to, kad man ten nepavyko nukeliauti“, - sakė J. Šimėnas.

Liberalų sąjūdžio atstovas Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Kęstutis Glaveckas taip pat pajuto Islandijos ugnikalnio trikdžius. Praėjusią savaitę vykęs į komandiruotę Ispanijoje iš jos Seimo narys turėjo grįžti jau ne lėktuvu, bet traukiniu per Budapeštą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų