V.Adamkus pasigenda savo tautą mylinčių politikų

Prezidentas Valdas Adamkus teigia, kad politikų kalbos apie meilę savo tautai dažnai dangsto jų asmeninius interesus, todėl žmonės vis dažniau nusivilia valdžia ir savo valstybe. Tai šalies vadovas pareiškė šeštadienį dalyvaudamas aštuntųjų nacionalinių maldos pusryčių konferencijos atidaryme.

„Kasdien daugelis iš mūsų privalome priimti sprendimus, kurie nulemia ir keičia kitų žmonių gyvenimus. Tai sunki našta, po kuria lengva palūžti nesiremiant Dievo malone ir visuotinai pripažintomis krikščioniškosiomis vertybėmis. Tai našta, kuri tampa pernelyg sunki be bičiuliškos artimo pagalbos ir paramos", - sakė V.Adamkus.

Prezidento nuomone, yra labai svarbu, kad kiekvienas žmogus, kuriam patikėtos atsakingos pareigos ir vaidmuo, savo gyvenime ir veikloje būtų tikras lyderis, prisiimantis atsakomybę. V.Adamkus pastebėjo, kad tokių savo artimą, tautą ir valstybę mylinčių lyderių, kurie tokį apsisprendimą ne tik deklaruotų, bet ir įgyvendintų, pasigendama ir politikoje, ir kitose visuomeninio gyvenimo srityse.

„Ypač šiomis savaitėmis, artėjant Seimo rinkimams, Lietuvą užgriuvo ištisa lavina kalbų apie politikų meilę ir rūpestį savo tauta ir valstybe. Deja, šiomis garsiomis kalbomis dažnai bandoma pridengti vien tik savo asmeninius ar grupinius interesus. Todėl nenuostabu, kad apsimestinio rūpesčio nuošliaužos slegiami žmonės vis labiau nusivilia ne tik valdžia ar išrinktaisiais politikais, bet ir verslo žmonėmis bei savo šalimi", - sakė V.Adamkus.

Šalies vadovo įsitikinimu, dėl tokio slapčia ir atvirai demonstruojamo nejautrumo ar net paniekos savo bendrapiliečiams ir bendriems reikalams žlunga net ir labai svarbios valstybės reformos, nyksta pamatinės vertybės.

„Tačiau tvirtai tikiu, kad Lietuva sugebės atsilaikyti ir su naujomis jėgomis stos į kovą su abejingumu, panieka ir kitomis visuomenę slegiančiomis negerovėmis", - kalbėjo prezidentas.

Nacionaliniai maldos pusryčiai - galimybė politikams, verslininkams, visuomenės veikėjams, jaunimui pasidalyti savo mintimis su kitais žmonėmis. Šiame susitikime kalbama apie Evangelijos vertybes kasdieniame kiekvieno asmens gyvenime, visuomenėje, tarpusavio santykiuose.

Lietuvoje pirmieji Nacionaliniai maldos pusryčiai buvo surengti 2001 metais. Nuo tada šią tradiciją puoselėja prezidentas V.Adamkus.


Šiame straipsnyje: prezidentasAdamkuspolitikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių