Vilniuje - naujametinis Kalėdų Senelių maratonas

Šeštadienį Vilniuje vyko tradicinis, jau 33-iasis Kalėdų Senelių bėgimas. Šiais metais maratone dalyvavo daugiau nei 300 Kalėdų Senelių iš Lietuvos bei užsienio šalių. Kartu su jais varžėsi ir 500 bėgimo entuziastų.

„Džiaugiamės galėdami padovanoti tokį renginį Vilniaus miesto gyventojams bei jo svečiams. Tikiu, kad šio naujametinio bėgimo laukia ne tik renginio dalyviai, bet ir žiūrovai - juk tiek daug Kalėdų Senelių vienoje vietoje nedažnai pamatysi", - sako Vilniaus „Žalgirio" stadiono direktorius Jonas Grigas.

Naujametiniame bėgime be pavienių sporto entuziastų dalyvavo ir daug pasižymėjusių sportininkų, gydytojų, politikų ir kitų žymių žmonių. Ne pirmus metus bėgime dalyvavo buvęs Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, seimo narys Algirdas Sysas, Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius, taip pat krepšininkai, penkiakovininkai, futbolininkai, plaukikai, orientacininkai. Ketvirtus metus iš eilės maratono trasą išbandė teatro įžymybė Rolandas Kazlas.

Renginio metu Kalėdų Seneliai ne tik sportavo, bet ir vaišino žiūrovus arbata bei „Žemaitijos pieno" sūriais.

Nuo 1976 m. vykstantį naujametinį bėgimą organizuoja Vilniaus Žalgirio stadionas. Kiekvienais metais sulaukiama apie 1000 dalyvių, bėgančių pasirinktinai 5 arba 12 kilometrų atstumą. Visiems pasiekusiems finišą dalyviams yra skiriami garbės medaliai. Tradiciškai kiekvienais metais Kalėdų Seneliai įsiamžina bendroje nuotraukoje.


Šiame straipsnyje: Kalėdų Seneliaibėgimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių