Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje susijungė dvi politinės partijos

2011-12-10 18:40
Vilniuje susijungė dvi politinės partijos
Vilniuje susijungė dvi politinės partijos / Kęstučio Vanago (BFL) nuotr.

Liberalų ir centro sąjungai (LiCS) bei Tautos prisikėlimo partijai (TPP) šeštadienį susijungus į vieną partiją, liberalcentristai teigia, jog jų gretos pasipildė daugiau nei 1000 naujų narių.

Šeštadienį LiCS pirmininkas Algis Čaplikas ir buvusios TPP lyderis Arūnas Valinskas pasirašė abiejų partijų jungimosi sutartį.

Už susijungimą balsavę TPP nariai tapo LiCS nariais. Suvažiavime dalyvavo 461 LiCS delegatas ir 70 TPP delegatų.

Kaip teigiama LiCS pranešime, prie beveik 5 tūkstančius narių turinčios Liberalų ir centro sąjungos reorganizavimo būdu prisijungė 1200 naujų narių, priklausiusių TPP.

Anot LiCS vadovo Seimo pirmininkės pavaduotojo Algio Čapliko, liberalcentristai siekia tapti atsvara šalį pakaitomis valdantiems konservatoriams ir socialdemokratams.

„ Kur šiandien yra liberaliųjų ir centro politinių jėgų vieta: užkampyje, paraštėje ar vis dėlto – priekyje? Prieš pusmetį partijos suvažiavime iškėliau Trečiojo kelio idėją, pasakiau, kad Liberalų ir centro sąjunga subrendo atsikratyti priedėlio vaidmens ir yra pajėgi tapti stipria atsvara socialdemokratams ir konservatoriams, kurie pakaitomis valdo Lietuvą. Šiomis savaitėmis Seime ir Vyriausybėje vykstančios batalijos dėl biudžeto tai dar kartą pasitvirtino“, – sakė LiCS pirmininkas A. Čaplikas.

"Kaip parodė savivaldos rinkimai Vilniuje – kuo daugiau atskirai, tuo mažiau kiekvienam. Puikus pavyzdys – kaip liberalai bendromis jėgomis solidariai elgėsi svarstydami biudžetą. Tik bendromis jėgomis galime ginti biudžetą nuo užkulisinių kitų partijų susitarimų ir žaidimų.(...) Taip, mes esame kitokie: kartais be kaklaraiščių, kartais prasegtais marškiniais, kartais - aštresniais liežuviais. Noriu palinkėti visiems Trečiojo kelio keleiviams, nesigręžioti atgal. Į Trečiąjį kelią įsilieja žmonės, kurie jau išbandyti. LiCS, kaip politinė jėga, yra gerokai brandesnė. Net neabejoju, kad mūsų naujos idėjos atšviežins jūsų kraują, jūsų Mėlynojo riterio kraują (Riteris ant žirgo yra LiCS partijos simbolis – red.)“, – sakė A. Valinskas, kuris išrinktas LiCS vicepirmininku.

Nuo šiol LiCS pirmininkas turės 12 pavaduotojų. Buvęs TPP narys, aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas išrinktas LiCS Valdybos nariu, buvę TPP Tarybos nariai tapo LiCS Tarybos nariais.

Suvažiavime pristatytas ir patvirtintas Liberalų ir centro sąjungos Trečiojo kelio manifestas, delegatus laišku pasveikino kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus.

LiCS ir buvusioji TPP priklauso valdančiajai koalicijai, Seime dirba vienoje frakcijoje, kuriai priklauso 13 parlamentarų. Abi susijungusios partijos yra delegavusios 4 ministrus į Vyriausybę.

Suvažiavime dalyvavo kultūros ministras Arūnas Gelūnas, vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis, sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys, aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas.

Buvo planuojama, kad šeštadienį suvažiavime dalyvaus apie 470 liberalcentristų ir apie 70 „prisikėlėlių“.

LiSC ir TPP lyderiai rugsėjo pabaigoje pasirašė politinę deklaraciją dėl partijų jungimosi. Ja sutarta siekti įgyvendinti vadinamąją Trečiojo kelio idėją.

Per vasarį vykusius savivaldos rinkimus liberalcentristai gavo 126 mandatus iš 1,5 tūkst., tuo metu TPP atskirai mandatų neiškovojo, keli jos nariai į savivaldybių tarybas pateko sudarę koaliciją su kitais politikais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų