V.Landsbergis ragino protingai rinkti valdžią

Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo pirmininkas, europarlamentaras Vytautas Landsbergis pabrėžia, kad Lietuvą būtina saugoti kaip savo namus.

Vasario 16-osios proga sakydamas tradicinę kalbą iš Signatarų namų Vilniaus senamiestyje balkono, V.Landsbergis be kita tvirtino: „Lietuva brangi savo likimu, dainomis ir aukomis, kurių vis reikėjo ir reikėjo, kad ji išliktų tau ir tavo vaikams. Iš meilės Lietuvai kyla ir pareiga pasirūpinti ja kaip motina, neatidavinėti jos į kitų imperijų šaltas prieglaudas“.

„Lietuvą, kaip tautos namus, reikia ir statyti, ir ginti. Patiems tvarkytis, nepragerti ir nepadegti. Ir pirmiausia neapleisti, nes apleisti jie pradeda trūnyti ir galų gale sunyks. Tada liktume neduokdie kaip kokie benamiai pasaulio valkatėlės“, - kalbėjo politikas.

Jis priminė, kad 1990 metų kovo 11 dieną Atkuriamajam Seimui teko ta pati prievolė, kaip ir Lietuvos Tarybai 1918-ųjų vasario 16-ąją. „Abu kartus pasakėme - turime savo žemę nuo Baltijos iki Šalčios ir tegu niekas į ją nesikėsina. Pirmąkart nepavyko – 1940-aisiais grubi jėga užėmė tą žemę. Turime pasistengti, kad daugiau niekada tai nebepasikartotų“, - sakė V.Landsbergis.

Politikas ragino žmones kaskart gerai pagalvoti, renkant Lietuvos valdžią, kad paskui nereikėtų nuolat ja nusivilti. „Nepainiokime bet kurio dirbančio Seimo su apskritai Seimu kaip demokratine Lietuvos atstovybe. Tik protingai ją išsirinkime“, - teigė V.Landsbergis.

Kasmet šalia namo sostinės Pilies gatvėje, kur 1918 metų vasario 16 dieną Lietuvos Taryba priėmė ir pasirašė Nepriklausomos valstybės atkūrimo aktą, rengiamas šios šventės iškilmingas minėjimas.

Šįkart į Pilies gatvę susirinko keli tūkstančiai žmonių. Tarp jų stovėjo ir premjeras Andrius Kubilius, Seimo nariai, ministrai.


Šiame straipsnyje: Vasario 16

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių