Vyriausybės rezervo fondas sumažės tris kartus

Apkarpytame šių metų biudžete paliekamas tris kartus mažesnis Vyriausybės rezervo fondas, kuris paprastai skiriamas netikėtai atsiradusioms neatidėliotinoms išlaidoms padengti.

Seimui pateiktame šių metų valstybės biudžeto pataisų projekte eilutėje „Vyriausybės rezervas“ įrašyta 10 milijonų litų. Pernai gruodį tvirtinant šių metų biudžetą rezervo fondui buvo numatyta 30 mln. litų.

Ministras pirmininkas Andrius Kubilius informavo, kad Vyriausybės rezervas, kaip ir visos valstybės išlaidos, mažinamas dėl šalį apėmusios ekonominės krizės. „Fonde lieka 10 mln. litų ir jie bus naudojami tik ekstremalių situacijų likvidavimo atvejais“, - paaiškino A.Kubilius.

Paprastai iš Vyriausybės rezervo fondo būdavo dengiamos ir įvairios kitokios išlaidos - remontuojamos bažnyčios bei mokyklos, skiriamos premijos pasižymėjusiems sportininkams, atseikėjama lėšų kai kuriems kultūros renginiams.

Tačiau šiemet tokio finansavimo iš rezervo fondo galima tikėtis tik metų pabaigoje, jeigu iki to laiko nebus kokių nors ekstremalių įvykių, kuriems reikia skubaus, nenumatyto finansavimo.

Praėjusiais metais Vyriausybės rezervo fondas siekė 40 mln. litų. Visi jie buvo išdalinti bažnyčioms, švietimo įstaigoms, kultūros renginiams ir sportininkams.


Šiame straipsnyje: vyriausybės rezervas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių