Pereiti į pagrindinį turinį

Surask 10 skirtumų – taip būtų galima apibūdinti situaciją, kuri susiklostė tarp Kauno kolegijos ir Kauno technologijos universiteto.

Abi aukštosios mokyklos pristato save moksleiviams, naudodamos tam tikrą firminį stilių.  Iš pirmo žvilgsnio jis panašus kaip du vandens lašai. Tamsus fonas, spalvoti grafiniai elementai. Atrodo, kad skirtumo nėra. Bet kaip yra iš tiesų?

Tiesą atrasti padeda internetas. Kauno kolegija šitą stilių pradėjo naudoti dar praeitų metų pavasarį. Kauno technologijos universitetas paveikslėlį su šiuo stiliumi paskelbė tik šių metų sausio 26 dieną. Panašu, kad kelis kartus didesnis universitetas nusikopijavo kolegijos vizualinį stilių.

Kodėl taip daroma? Priežasčių nežinau, bet akivaizdžiausia – idėjų badas. Matyt, kažkas nesugeba kūrybiškai mąstyti ir įgyvendinti to praktiškai.

Mano nuomone, tai yra tas pats, kas idėjos vagystė meno pasaulyje. Įsivaizduokime, šiandien aš nutapau paveikslą, o po kelių dienų pamatau, kad mano idėją nukopijavo kolega ir išstatė identišką kūrinį. Parodų lankytojas žiūrės į tuos paveikslus ir nesupras, kuris čia tikrasis  kūrėjas. Ar aš ką nors įrodyčiau teisiškai. Kažin. Bet ir kvailam aišku, kad čia labai prasilenkiama su etika.

Galima pasiguosti, kad žmonės linkę vogti tik geras idėjas, prastų net už dyką neima.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų