Pereiti į pagrindinį turinį

Ar žinote, koks Kaunas buvo 1923-aisiais?

2013-11-28 13:47
Adelė

Noriu pasidalinti mintimis ir pastebėjimais apie Nacionaliniame Kauno dramos teatre vykusį tarptautinį grožio renginį „1923”. Renginys buvo fantastiškas. Pirmieji pasirodė suomiai, kurie pristatė to meto mados tendencijas Suomijoje, o po jų sekę latviai mane nuvylė. Jų pristatymas, atvirai tariant, buvo ganėtinai provincialus, nors pristatydami jie ir šoko (kitos šalys to nedarė), tai pasirodymo neišgelbėjo. Estų kolekcija buvo iš ties šokiruojanti. Estai pasirinko tarpukario temą kurią įtakojo kariniai elementai. Ne veltui kolekcija vadinos „Legionas“. Visą kolekciją demonstravo vyrai, kurie avėjo platforminiais aukštakulniais; grimas dar labiau šokiravo: kraujas, žaizdų imitacija. Šaltas griežtas stilius, kurį papildė griežta muzika.

Tačiau daugiausiai ovacijų ir komplimentų nusipelnė kauniečiai, jų teatralizuotas pasirodymas, vaidinimas, kuriame vaidino dramos teatro aktoriai. Puikiai pasirodė ir renginio vedėjai Egidijus Stancikas ir Inesa Paliulytė.

Į sceną buvo įstumtas ir tikras tų laikų automobilis! 1923-ųjų Kaunas buvo pristatytas informatyviu vaidinimu. Pasirodo, to meto Kaunas buvo laikomas ir vadinamas mažiuoju Paryžiumi. Renginio vedėja Inesa Paliulytė bei viena iš renginio organizatorių Dr. Laimutė Anužienė atrodė tarsi tikros tarpukario damos. Žavingas laikas, pagalvojau. Gaila, jog neteko gyventi tuo laikotarpiu kai Kaune skambėjo išskirtinė muzika, ore sklandė bohema, o visos damos atrodė tarsi tikros Koko Šanel!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų