Pereiti į pagrindinį turinį

Medicinos studentė: nors sunku, studijų metai – patys geriausi!

2014-01-14 13:17
Asmeninio archyvo nuotr.

Šįkart naujienų portalo kaunodiena.lt rubrikoje "Tavo diena" pristatome naują projektą "Blic žvilgsnis"! Tai naujas, įdomus ir trumpas žvilgsnis į Kauno vidurinių mokyklų, gimnazijų, kolegijų ir universitetų studentų bei moksleivių gyvenimą, laisvalaikį. Atvirai apie mokslus ir laisvalaikį - iš pirmų lūpų.

Pirmoji pašnekovė - Lietuvos sveikatos mokslų universiteto studentų atstovybės prezidentė Izabelė Girčytė. Trečiakursė medicinos studentė jau spėjo apšilti kojas studentų prezidentės kėdėje ir mielai sutiko pasidalinti savo mintimis bei idėjomis su rubrikos "Tavo diena" skaitytojais.

- Ar galvojote, kodėl bendramoksliai balsavo būtent už jus?

- Manau, kad studentai patikėjo mano nuoširdžiu noru rūpintis mūsų studentiškais reikalais, noru dirbti tam, kad studijos būtų kuo kokybiškesnės, o studijų aplinka - geresnė.

- Kokie darbai dabar yra surašyti jūsų darbo kalendoriuje?

- Daugelis darbų yra tęstiniai. Ypač tie, kurie yra susiję su studijų kokybe. Ši veikla reikalauja nuolatinio įdirbio, nes juk visi žinome, kad niekas nepasikeičia per vieną naktį.

- Universitetas ir studijų metai - tai pašėlusi patirtis kiekvienam studentui...

- Studijų metai, bent kol kas, man yra patys geriausi. Žinoma, atsakomybių tik daugėja, mokslai sudėtingėja, tačiau, nepaisant šių dalykų, prisidedu prie visų tų, kurie sako, kad studijos, o kartu ir saikingas studentavimas, yra šauniausias gyvenimo tarpsnis.

- Kokia turėtų būti ideali aukštoji mokykla?

- Ideali aukštoji mokykla turėtų būti moderni tiek savo aplinka, tiek mąstymu. Progresyvi. Kalbant apie bendruomenę, ji turėtų būti vienalytė, kur kiekvienas narys rūpinasi kitu. Manau, kad mano universitetas yra teisingame kelyje, tačiau, jei nebūtų kur tobulėti, būtų nuobodu :)

- Medicinos studijos atrodo labai sudėtingos. Ar lieka laiko pomėgiams, laisvalaikiui?

Studijos tikrai užima daug laiko, bet visada sakau, kad žmogus turi užsiimti kuo įvairesne veikla, nuolat plėsti savo akiratį. Šiuo metu pagrindinė mano veikla po paskaitų yra SA, tačiau neužmirštu ir literatūros, muzikavimo.

- Kuo studentui yra svarbi papildoma veikla?

- Manau, kad nesvarbu, ką žmogus studijuoja, jis turėtų turėti ir kokią nors kitą veiklą, kuri leistų jam atsipalaiduoti, įgyvendinti turimas idėjas. Manau, kad papildoma veikla taip pat yra puikus būdas tobulėti kitose srityse, įgyti patirties, kuri pravers gyvenime.


Studijuoji? Mokaisi? Užsiimi įdomia veikla po paskaitų ar pamokų? O galbūt pažįsti linksmą ir veiklų žmogų!? Rašyk mums e-pašto adresu [email protected] ir tapk "Tavo diena" herojumi!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų