Pereiti į pagrindinį turinį

Mokykloje skambėjo polkos

2014-02-03 09:54
Violeta Traškevičienė

Sausio 29 dieną į Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos organizuojamą festivalį – konkursą „Linksmoji polkutė“ rinkosi jaunieji akordeono muzikos mylėtojai iš respublikos meno ir muzikos mokyklų. Nors šaltas žiemos vėjas skaudžiai žnaibė vaikų žandukus lauke, visų nuotaika buvo puiki.  Trylika moksleivių, (septyni solistai, penki ansambliai) ne tik iš Garliavos, bet ir iš Vilkijos bei Babtų filialų buvo pasiruošę varžytis su bendraamžiais iš Birštono, Elektrėnų, Kauno, Lazdijų, Prienų ir Varėnos.

Vos pravėrus mokyklos duris, mus pasitiko spinduliuojantys gera nuotaika, šypsenomis ir nuoširdumu  šios mokyklos mokytojai. Konkurse dalyvavo virš 60 mokslevių Dalyvius, jų tėvelius, mokytojus pasveikino mokyklos direktorė Irena Abromavičienė ir „Armonikos “ ansamblio įkūrėjas, dainų autorius ir atlikėjas Stasys Liupkevičius. Jie palinkėjo skambių akordų, nuoširdaus muzikavimo ir aktyvaus klausytojų palaikymo. Mažuosius akordeonininkus keitė vyresni. Kito ir muzikos atlikimo bei suvokimo lygis. Nuskambėjus paskutiniam konkurso akordui, komisija išėjo pasitarti, o klausytojai ir konkurso dalyviai buvo pakviesti į edukacinę pamoką – seminarą „Molio prakalbinimas“.

Dailės mokytojas supažindino su molio lipdymo technika, pademonstravo vaikų sukurtus molio dirbinius.  Po trumpos kavos pertraukėlės  - mokyklos šeimininkų siurprizas klausytojams. Scenoje – maestro Stasys Liupkevičius. Jis papasakojo savo kelią į muzikos pasaulį, pademonstravo itališką armoniką ir net iš Australijos atkeliavusį mygtukinį akordeoną, nuotaikingai pristatė šiuos instrumentus, atliko keletą savo kūrybos dainų. Laikas neprailgo, nes moksleiviai vėl ruošėsi pasirodymams, tik jau festivalio. Čia buvo mažiau dalyvių , bet daugiau katučių. Šalia akordeono išgirdome smuiką, fleitą, kankles, armoniką, kontrabosą, gitarą. Renginį vedė akordeono skyriaus mokytojas Artūras Šliažas, festivalio – konkurso organizatorius. Jo betarpiškas, nuoširdus žodis drąsino kiekvieną. Laureatų vardus pelnė Garliavos meno mokyklos jaunieji atlikėjai -  Steponas Lukoševičius (mokyt. Violeta Traškevičienė), Arnas Grabliauskas (mokyt. Robertas Pakštys), akordeonų duetas Vidmantė Venytė ir Arnas Grabliauskas, brolių duetas Augustas ir Povilas Čebatarauskai, kvintetas iš Babtų filialo (mokyt. Mykolas Gadliauskas), diplomais ir atminimo dovanėlėm apdovanoti solistai Vidmantė Venytė, Algirdas Vaičaitis, Beata Bakanaitė iš Vilkijos filialo (mokyt. Lina Zalepūgienė), padėkos raštai įteikti Mariui ir Viliui Gudeliams (mokyt. V.Traškevičienė), Paulinai Maceinaitei ir Martynui Kuliešiui (mokyt. Violeta Gadliauskienė). Grįžome gerai nusiteikę, pilni įspūdžių ir jau planuodami sekančius koncertinius pasirodymus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų