Pereiti į pagrindinį turinį

Kam galioja KET?

2013-10-29 13:28
BFL nuotr.

Noriu parašyti keletą pastebėjimų Kauno viešojo transporto temomis. Tenka dažnai naudotis Kauno viešuoju transportu. Ypač autobusais.  Pagal kelių eismo taisykles nurodytieji kelio ženklai turėtų galioti visiems transporto dalyviams. Tačiau, realybė yra kitokia. Jie,ko gero, galioja tik paprastam mirtingajam. Prie ko linkstu? Taikos pr. sankirtoje su Birželio 23-osios g. yra šviesoforas. Prie jo nuo Birželio 23-osios g. pusės stovi kelio ženklas, nurodantis, jog iš antrosios juostos  važiuoti reikia tiesiai - eismas draudžiamas. Tačiau, kam draudžiamas? Man, Tau, kitam, bet tik ne "Kauno autobusų" maršrutiniams autobusams, važiuojantiems ir kertantiems šią sankryžą.

Visi autobusai, nepaisydami šio ženklo nurodymų, važiuoja tiesiai, taip sukeldami pavojų ne tik autobuse esantiems, bet ir  šalia, teisingai, laikantis ženklo nurodymų, važiuojantiems kitiems transporto dalyviams, kurie yra spaudžiami į kelkraštį, kad tilptų autobusas. Nei karto neteko matyti policijos pareigūnus ar kitus atsakingus organizacijų atstovus, kurie fiksuotų šiuos savavališkus pažeidėjus. O gal šis pažeidimas suderintas su kuo nors, tik paprastų žmonių niekas neinformavo? Kauno Savivaldybės viešosios tvarkos skyrius  bando imituoti darbą, kad dirba. Ar dar mažai nelaimių? atsitokėkime ir sutramdykime šią savivalę arba viešai paskelbkime, kad šie kelio ženklai galioja tik kai kuriems eismo dalyviams!

Artėja Vėlinės. Vėl visi trauksime į kapines prisiminti tų, kuriuos kažkada mylėjome, gal nebuvom iki galo rūpestingi, bet jie mums vis tiek brangūs. Skubėsime uždegti žvakelę ir pasibūti tyloje, mintimis su savimi ar su mums brangiais žmonėmis. Mūsų bus daug - suvažiavusių iš visur ir visokiomis transporto priemonėmis, todėl aktualu, kad bent tokią dieną būtumėme geri, pakantūs ir atlaidūs. Tačiau tokių dienų rimtį gadina eilės. Norint pasiekti kapines pasipūtėliai bandantys važiuoti greičiau ir įžūliau tam, kad tik greičiau pasiektų savo brangių žmonių kapus.

Negi nėra mechanizmo, kuris neleistų padaryti taip, kad viešasis miesto transportas, kuris važiuoja tarpmiestiniais maršrutais, būtų vienoje eilėje ir judėtų greičiau vien tam, kad žmonės, vykstantys į kapines spėtų sutvarkyti kapus ir tokiu pat būdu galėtų grįžti. O kitus transporto priemonių srautus  kažkas reguliuotų, kad  nebūtų pykčio bent jau tokią dieną. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų