Pereiti į pagrindinį turinį

„Atlantas“ garbingai priešinosi Kazachstano vicečempionams

2017-07-06 19:44

Klaipėdos „Atlantas“ garbingai užbaigė pasirodymą UEFA Europos lygoje. Uostamiesčio ekipa ketvirtadienį namuose vykusiose atsakomosiose pirmojo etapo rungtynėse rezultatu 1-2 nusileido Almatos „Kairat“ komandai ir pralaimėjo seriją bendru rezultatu 1-8.

Jau antrą minutę smūgiu iš toli pasižymėti pabandė Tadas Labukas. Po jo bandymo kamuolys atsidūrė varžovų vartininko Staso Pokatilovo rankose. Po šios atakos „Atlantas“ pabandė svečius paspausti. Po baudos smūgio ir kampinio buvo bandoma pakelti kamuolį į baudos aikštelę, bet nesėkmingai. 12-ą minutę šeimininkai išsiveržė į priekį. Almatos komandos gynėjai sužaidė labai neatsargiai, todėl kamuolį perėmęs Andrei Čiofu įsiveržė į baudos aikštelę ir tiksliai smūgiavo į tolimąjį vartų kampą.

Susitikimo pradžioje „Kairat“ gretose aktyviausiai žaidė puolėjas Gerardas Gohou. Pastarasis dukart bandė išbėgti prieš vartininką Deividą Mikelionį, bet vartų sargas laiku spėjo prie kamuolio. 21-ą minutę teisėjas parodė pirmą geltoną kortelę. Ja buvo nubaustas Justas Raziūnas, kuris šiurkščiai prasižengė prieš Ivo Iličevičių. Pastarajam prireikė medikų pagalbos. Po penkių minučių gražią ataką surengė svečiai. Po aukšto perdavimo G.Gohou pabandė nukreipti kamuolį į vartus vienu lietimu, bet kamuolys skriejo aukštai virš vartų. Dar vėliau panašiai nepasisekė I.Iličevičiui. 33-ą minutę labai nesėkmingai iš toli smūgiavo ir J.Raziūnas. Be priežiūros likęs gynėjas stipriai užsimojo, bet kamuolys skriejo už vartų. Dar po minutės svečiai uždirbo vienuolikos metrų baudinį, kai „Atlanto“ gynėjas pargriovė varžovą savo baudos aikštelėje. Baudinį tiksliu smūgiu į dešinįjį vartų kampą realizavo I.Iličevičius. Per du susitikimus kroatas įmušė jau tris įvarčius.

„Atlanto“ gretose dažniausiai pastebimas buvo A.Čiofu. Pirmojo įvarčio autorius dar kartą pabandė pasižymėti po prasiveržimo, tačiau šį kartą po jo smūgio kamuolys praskriejo šalia virpsto.

39-ą minutę nuostabų įvartį įmušė G.Gohou. Į baudos aikštelę įsiveržęs afrikietis techniškai perkėlė kamuolį per vartininką D.Mikelionį ir pasiuntė jį į vartų kampą.

Kėlinio pabaigoje arti įvarčio buvo T.Labukas. Patyręs puolėjas priėmė perdavimą baudos aikštelės prieigose ir pabandė nukreipti kamuolį į tolimąjį vartų kampą. Po lietuvio bandymo kamuolys prašvilpė šalia vartų. Antrojo kėlinio pradžioje komandos apsikeitė pavojingais epizodais baudos aikštelėje. Sumaištis kilo tiek vienoje, tiek kitoje, bet atakose sėkmingiausiai pasirodė gynėjai. Jie pavojų neutralizavo pasiųsdami kamuolį toliau nuo savų vartų. 55-ą minutę toli kamuolį iš užribio išmetęs Markas Beneta sukūrė progą Jurijui Vereščiakui. Pastarasis pabandė pasižymėti smūgiu galva, bet jis buvo per silpnas ir kamuolys atsidūrė vartininko rankose.

„Atlantui“ toliau teko naudoti kontratakų taktiką. „Kairat“ kontroliavo kamuolį ir rengė pozicines atakas, nuo kurių klaipėdiečiai gynėsi sėkmingai. 67-ą minutę viena šeimininkų kontratakų galėjo virsti įvarčiu, kai po J.Raziūno perdavimo iš krašto vartininkas leido praskrieti kamuoliui šalia vartų. Perdavimą galėjo uždaryti A.Čiofu, bet futbolininkas tokios įvykių eigos nesitikėjo. Kitoje atakoje vartininkas D.Mikelionis atrėmė pavojingą varžovo smūgį iš keleto metrų. Likusios rungtynių minutės buvo tik formalumas. „Kairat“ toliau kontroliavo kamuolį ir išsaugojo persvarą. Rezultatas: „Atlantas“ 1 – 2 „Kairat“ (pirmas mačas 0-6, bendras rezultatas: 1-8) 12‘ [1 – 0] Andrei Čiofu 35‘ [1 – 1] Ivo Iličevič (11 m) 39‘ [1 – 2] Gerard Gohou

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų