Pereiti į pagrindinį turinį

„Atlanto“ kapitonas išleistas iš klinikų

2016-03-25 12:07
Andrius Bartkus
Andrius Bartkus / Vytauto Petriko nuotr.

Ketvirtadienį iš Kauno klinikų išlydėtas Klaipėdos „Atlanto“ futbolo klubo kapitonas Andrius Bartkus tikisi, kad geltonus komandos marškinėlius vėl apsivilks gegužės mėnesį.

Į gydymo įstaigą žaidėjas buvo skubiai išvežtas iš Kauno, Nacionalinės futbolo akademijos stadiono, kuriame vyko Lietuvos A lygos čempionato rungtynės tarp „Lietavos“ ir „Atlanto“ vienuolikių.

43-iąją min. po kontakto su kauniečių vartininku Giedriumi Kvedaru, A.Bartkui lūžo trys šonkauliai. Vienas jų perdūrė plautį.

Medikai prognozavo, kad klaipėdietis Kauno klinikose išbus mažiausiai savaitę. Tačiau sparčiai sveikusį futbolininką sveikatos specialistai iš savo globos paleido po keturių dienų.

30-metis kapitonas iš laikinosios sostinės išvyko tiesiai į Šiaulius. A.Bartkus Saulės mieste, pas uošvius, ir švęs Velykas. Į Klaipėdą žada grįžti sekmadienį arba pirmadienį.

Iš klinikų saugas buvo išlydėtas gavęs vaistų ir patarimų – jis turi nuolat vartoti antibiotikus ir užėjus skausmui leisti nuskausminamuosius vaistus.

Po keturių savaičių bus atliktos kontrolinės nuotraukos. A.Bartkus tikisi, kad aikštėje pasirodys po septynių-aštuonių savaičių, tačiau viliasi, jog gijimo periodas bus mažesnis.

„Šonkaulių lūžiai apgaulingi, todėl negalima juokauti, – lyg patyręs gydytojas porino kapitonas. – Paskubėjus galima sukomplikuoti gijimą ir reabilitacija užtruktų dar ilgiau“.

Nelaimės ištiktam futbolininkui lyg geriausi vaistai buvo teigiama žmonių reakcija.

„Sulaukiau labai daug gero linkinčių žinučių į telefoną, į socialinį tinklą. Nesitikėjau tokio didelio ir šilto dėmesio. Buvau ir esu sukrėstas tuo. Ačiū visiems, futbolo gerbėjams, fanams. Labai norėčiau padėkoti ir žmonai Vaidai. Supratau, kiek esu jai brangus“, – dėkojo „Atlanto“ futbolo klubo siela.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų