Atlaso liūtai sudraskė C. Ronaldo didybę

Prireikė beveik 100 metų, kad Afrikos atstovai prasibrautų tarp keturių geriausių pasaulio futbolo rinktinių. Maroko ekipa poryt oficialiai taps pirmąja Juodojo kontinento rinktine, sužaisiančia planetos pirmenybių pusfinalyje.

Favoritų siaubas

Stebuklo link Maroko futbolininkai nukeliavo nukapoję ne vieno favorito galvą. Walido Regragui treniruojami marokiečiai ketvirtfinalyje pasiekė skambiausią laimėjimą savo istorijoje, 1:0 palauždami vieną pajėgiausių Europos rinktinių Portugaliją.

Šių metų Afrikos čempionate marokiečiai iškrito ketvirtfinalyje, tad į Katarą atvyko kaip vieni turnyro autsaiderių. Nenuostabu, kad dauguma varžovų jų rimtai nevertino ir už tai skaudžiai sumokėjo. Atlaso liūtais vadinamas kolektyvas garsiai apie save pareiškė dar pirmajame etape, tapdamas F grupės nugalėtojais ir aplenkdamas 2018 m. pasaulio vicečempionę Kroatiją ir ketvirtosios vietos laimėtoją Belgiją. Aštuntfinalyje po kovingos ir disciplinuotos komandos kojomis krito Ispanijos rinktinė, o ketvirtfinalyje atėjo eilė Portugalijai.

Mačo baigtį nulėmė Youssefo En Nesyri įvartis 42-ąją min. „Sevilla“ klubo puolėjas kamuolį į portugalų vartus pasiuntė įspūdingame šuolyje laimėjęs oro dvikovą. Nors vėliau portugalai turėjo ne vieną progą išlyginti rezultatą, marokiečiai atsilaikė ir net galėjo padidinti persvarą.

Atsisveikinimas nepavyko

„Sugniuždyti ir sukrėsti. Mums užteko meistriškumo, kad įveiktume marokiečius, bet iš tiesų jie buvo labiau verti pergalės. Reikia tai pripažinti“, – po rungtynių sakė vienas portugalų lyderių Bruno Fernandesas iš „Manchester United“.

Ketvirtfinalyje portugalams vėl pritrūko Cristiano Ronaldo indėlio. Garsusis puolėjas į aikštę žengė 51 min. ir nesukūrė nė vienos progos. Suskaičiuota, kad per visą antrąjį kėlinį jis kamuolį palietė vos vienuolika kartų. Nuaidėjus finaliniam švilpukui C. Ronaldo aikštę paliko raudodamas.

Tikėtina, kad penkiskart geriausiu pasaulio futbolininku rinktas portugalas sužaidė savo paskutinįjį mačą planetos pirmenybėse. Kitame turnyre 2026 m. Šiaurės Amerikoje jam bus jau 41-i, tad labai tikėtina, kad veteranas bus baigęs karjerą.

Pusfinalyje trečiadienį Maroko ekipos laukia akistata su Prancūzijos futbolininkais. Laimėjusi komanda užsitikrins mažiausiai sidabro medalius.

Kapitono pasiteisinimai

Pasaulio čempionų titulus ginantys prancūzai ketvirtfinalyje 2:1 patiesė buvusią bronzos medalių laimėtoją Anglijos rinktinę. Užtikrintai žaidę prancūzai beveik visą susitikimą diktavo savo sąlygas, o britai gelbėjosi 11 m baudiniais. Jų nelaimei, Harry Kane’as realizavo tik vieną iš dviejų paskirtų smūgių. Antrasis kapitono bandymas buvo toks netikslus, kad kamuolys praskriejo aukštai virš vartų.

„Labai skaudu, bet viską nulėmė smulkios detalės. Nuo to niekur nepabėgsi, reikia pasimokyti iš klaidų, kad ateityje būtume psichologiškai tvirtesni“, – krimtosi H. Kane’as.

Pirmajame pusfinalyje rytoj jėgas išmėgins Argentinos ir Kroatijos rinktinės. Lionelio Messi vedami argentiniečiai ketvirtfinalyje po 11 m baudinių loterijos peršoko Nyderlandų barjerą, o kroatai po analogiškos procedūros pasiuntė namo Brazilijos komandą.


Rezultatai

Ketvirtfinalis:

Marokas–Portugalija 1:0 (0:0). Y. En Nesyri (42 min.) 90+3 min. Iš aikštės pašalintas W. Cheddira (Marokas).

Prancūzija–Anglija 2:1 (1:0). A. Tchouameni (17), O. Giroud (78) / H. Kane’as (54 iš 11 m). 84 min. H. Kane’as neįmušė 11 m baudinio.

Kroatija–Brazilija 1:1 (0:0, 0:0, 1:1). B. Petkovičius (117) / Neymaras (105+1). Baudinių serija 4:2.

Argentina–Nyderlandai 2:2 (1:0, 1:2, 0:0). N. Molina (35), L. Messi (73)/ W. Weghorstas (83 ir 90+11). Baudinių serija 4:3.


Diena po dienos

Gruodžio 13 d. pusfinalis: Argentina–Kroatija, gruodžio 14 d. Prancūzija–Marokas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ronaldo

Ronaldo portretas
Jis visada buna prie baudos aiksteles ir laukia kamuoliuko ant kojites.Mesis pats susikuria ir pasa atiduoda . O sitas kamuoli syksti ,nori statistiku tik but .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių