Baltijos futbolo taurėje - triuškinama Lietuvos 19-mečių rinktinės pergalė

  • Teksto dydis:

Lietuvos jaunių (iki 19 metų) merginų futbolo rinktinė įspūdinga pergale pradėjo Baltijos taurės turnyrą Rygoje. Sekmadienio rungtynėse lietuvės pademonstravo efektingą žaidimą puolime ir 4:0 nugalėjo Estiją.

Šiame susitikime Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Vytas Jančiauskas pasitikėjo keturiomis Europos čempionatui besiruošusios septyniolikmečių rinktinės futbolininkėmis. Komandos starto vienuoliktuke buvo ir moterų rinktinės saugė, Ispanijos aukščiausios lygos klube „Tenerife“ žaidžianti Liucija Vaitukaitytė.

Lietuvės susitikimą pradėjo aktyviai bei demonstravo ambicingą žaidimą prie varžovių vartų. 25-ąją minutę mūsų komanda išsiveržė į priekį. Po L. Vaitukaitytės perdavimo Erika Deventinaitė prie baudos aikštelės linijos pasitaisė kamuolį ir puikiu smūgiu į kairįjį viršutinį kampą nuginklavo vartininkę.

Nors iki pertraukos įvarčių daugiau nekrito, antrajame kėlinyje lietuvių puolimui varžovės priešnuodžių nerado. 53-iąją minutę L. Vaitukaitytė iš maždaug 30 metrų kaire koja meistriškai užsuko kamuolį ir vartininkei tai nepaliko jokių vilčių - kamuolys atsimušė nuo skersinio ir suspurdėjo vartų tinkle.

Po kelių minučių 19-mečių rinktinės lyderė įmušė antrą įvartį iš panašios distancijos. Nors L. Vaitukaitytė buvo apsupta kelių varžovių, ji surado erdvės smūgiui ir tiksliai pataikė kamuolį į kairįjį vartų kampą.

Lietuvos komanda dar ne kartą lankėsi esčių baudos aikštelėje ir mačo gale įtvirtino triuškinamą pergalę ketvirtu įvarčiu. Gabrielė Ragauskaite nestipriu smūgiu smūgiavo iš toli, o vartininkė nesugebėjo išlaikyti kamuolio savo rankose.

Pirmadienį V. Jančiausko treniruojama rinktinė dėl Baltijos taurės kovos su Latvija, kuri pirmosiose rungtynėse šeštadienį nugalėjo Estiją 4:0.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių