Pereiti į pagrindinį turinį

Brazilija - Kroatija: būtinybė laimėti prieš bandymą atsilaikyti

2014-06-12 10:25
Brazilijos rinktinės treneris Luizas Felipe Scolaris ir puolėjas Neymaras
Brazilijos rinktinės treneris Luizas Felipe Scolaris ir puolėjas Neymaras / Reuters nuotr.

2010 metų pasaulio futbolo čempionatą ispanai pradėjo pralaimėjimu šveicarams, tačiau vėliau nukeliavo iki finalo ir tapo čempionais. Šveicarai, kuriems tai ir tebuvo vienintelė pergalė tunryre, pasirodymą baigė jau grupės varžybose.

Čempionatas trunka ilgiau nei mėnesį, todėl nerašyta taisyklė – čempionais tampa tie, kas geriausią formą demonstruoja turnyro pabaigoje – atrodo logiška. Ar ji tinka brazilų atveju?

Brazilai nuo praėjusių metų rugpjūčio laimėjo devynias rungtynes iš eilės. Kaip teigė rinktinės strategas Felipe Scolari, jų tikslas – laimėti dar septynias. Tai yra, laimėti visas pasaulio čempionato dvikovos ir iškelti į viršų nugalėtojų taurę.

Faktai brazilų naudai:

Šeimininkai niekuomet nepralaimėjimo pasaulio čempionato atidarymo rungtynių: 14 pergalių ir 6 lygiosios.

Kai paskutinį kartą čempionatas vyko Brazilijoje (1950 metais), brazilai pirmose rungtynėse 4:0 sutriuškino Meksiką.

Brazilai pasaulio čempionatų grupės varžybose laimėjo aštuonis iš paskutinių devynių mačų (vienos lygiosios). Paskutinį kartą grupėje brazilai suklupo 1998 metais, kai 1:2 nusileido Norvegijai.

Kroatijos rinktinės futbolininkai per paskutines devynias rungtynes pasaulio čempionatuose užsidirbo net 6 raudonas korteles.

Net per 16 iš paskutinių 17 rungtynių brazilai mušė bent po 2 įvarčius. Vienintelis kartas, kai tai nepavyko – draugiškos rungtynės su šveicarais, kurias brazilai pralaimėjo 0:1.

2014 metais brazilai dar nepraleido įvarčio: trejos rungtynės, 10 pelnytų ir nė vieno praleisto įvarčio.

Ši brazilų rinktinė nėra šiaip super žvaigždžių kratinys, tai puikiai susižaidusi komanda. Net keturiuose iš penkių mačų 2013 metais vykusiame Konfederacijų taurės turnyre brazilai žaidė sudėtimi, kuria greičiausiai pradės ir rungtynes su Kroatija.

Brazilijos rinktinėje nėra traumuotų žaidėjų, tuo tarpu kroatai turi rimtų nuostolių. Danijelis Pranjičius patyrė traumą per paskutines draugiškas rungtynes su Australija, traumuotas ir kairys gynėjas Ivanas Striničius. Maža to, Mario Mandzukičius dėl grubios pražangos paskutinėse kvalifikacinėse rungtynėse privalo praleisti pirmąjį mačą pasaulio čempionate.

Faktai kroatų naudai:

Startinis jaudulys išgelbės kroatus nuo brazilų įvarčio lietaus? Net 8 iš paskutinių 12 atidarymo rungtynių nebuvo pelnyta daugiau vieno įvarčio.

Kroatai pasaulio čempionatuose per 13 rungtynių tėra praleidę 11 įvarčių. Tai vienas geriausių gynybos rodiklių tapr visų turnyro dalyvių.

Paskutiniame oficiliame turnyre – Konfederacijų taurės turnyre, vykusiame Brazilijoje – brazilų įvarčių per rungtynes vidurkis buvo 2,8. Tačiau abiejose ligšiolinėse rungtynėse su kroatais brazilai mušė vos po 1 įvartį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų