Brazilijos rinktinės strategas: metas mokytis iš argentiniečių

"Prieš penkerius metus girdėjome kalbų, kad mūsų pergalė – atsitiktinė. Šįkart, vėl patekę į finalą, patvirtinome, kokie stiprūs esame", – pareiškė Argentinos salės futbolo rinktinės žaidėjas Maximilianas Rescia.

Plūstelėjo žiūrovai

Lietuvoje vykstančio pasaulio salės futbolo čempionato pusfinalyje argentiniečiai 2:1 palaužė principinę konkurentę Brazilijos komandą.

Dvikovą "Žalgirio" arenoje stebėjo 3 349 žiūrovai. Daugiau jų buvo tik per Lietuvos ir Kosta Rikos rinktinių mačą – 3 532.

Argentiniečių vartininką Nicolasą Sarmiento nuginklavęs brazilas Ferrao – kol kas rezultatyviausias čempionato žaidėjas (8 įvarčiai).

2016 m. planetos čempionė Argentinos ekipa spalio 3-iąją "Žalgirio" arenoje gins Kolumbijoje iškovotą titulą, brazilų laukia rungtynės dėl 3-ios vietos.

Finalas – visų mūsų svajonė. Nesustosime, nes esame per žingsnį nuo dangaus vartų.

Vakar kitą pusfinalio mačą žaidė 2018 m. Europos čempionai portugalai ir 2016 m. Europos čempionato bronzos medalio laimėtojai Kazachstano futbolininkai.

Sieks bronzos

"Varžovai žaidė aukšto lygio futbolą, nesuteikė mums erdvės ir pelnytai laimėjo. Buvo epizodų, kai sąlygas diktavome mes, bet to neužteko. Padarėme daugiau klaidų ir už tai buvome nubausti", – po rungtynių kalbėjo Brazilijos rinktinės strategas Xavieras Marquinhosas.

Trenerio nuomone, išvados, nepaisant nesėkmės, pozityvios.

"Didžiuojuosi savo komanda, nes žinau, kokius sunkumus įveikėme ruošdamiesi čempionatui. Čia augome rungtynės po rungtynių. Progresas įmanomas, kai yra sveika ir stipri konkurencija. Argentiniečiai ilgai stebėjo mus, mokėsi ir tai padėjo jiems žengti į priekį. Dabar atėjo metas mums mokytis iš jų ir tobulėti", – konstatavo X.Marquinhosas.

Akrobatai: Argentinos futbolininkai pademonstravo efektingų triukų su kamuoliu. / afa.com.ar nuotr.

Jo teigimu, po nesėkmingo pasirodymo 2016-aisiais Kolumbijoje, kai Brazilijos salės futbolininkai iš kovos pasitraukė aštuntfinalyje, šįkart bronzos medaliai būtų puikus pasiekimas.

"Užimti trečią vietą gal net geriau nei antrąją, nes čempionatas užbaigiamas pergale. Mes kuriame naują komandą, ruošiamės naujam atrankos varžybų ciklui ir būtų puiku jį pradėti iškovojus medalius", – svarstė brazilas.

Žinutės iš L.Messi

"Manau, kad žaidėme su viena geriausių Brazilijos salės futbolo rinktinių per visą jos istoriją. Žinojome, kad bus labai sunku, kad teks žūtbūtinai gintis, o pergalę pasieksime tik atidavę daugiau nei 100 proc. jėgų. Tačiau visi mano žaidėjai – tikri kovotojai, finalas – visų mūsų svajonė. Nesustosime, nes esame per žingsnį nuo dangaus vartų", – kalbėjo Argentinos komandos vyriausiasis treneris Matiasas Lucuix'as.

Argentinos žiniasklaida akcentavo ne vien valingą saviškių pergalę, bet ir tai, kad tautiečius palaikė pats Leonelis Messi.

Akrobatai: Argentinos futbolininkai pademonstravo efektingų triukų su kamuoliu. / afa.com.ar nuotr.

"L.Messi vėl pasiuntė sveikinimo žinutę nugalėtojams. Kiekvienąkart, kai žaidžia mūsiškiai, jis būna vienas iš daugybės sirgalių, visada itin dėmesingas savo tėvynei atstovaujantiems sportininkams", – pranešė sporto dienraštis "Ole".

"Pavyzdinis Lionelio įprotis – pagal galimybes, net ir būnant kitame pasaulio krašte, nepraleisti nė vienų Argentinos salės futbolo rinktinės rungtynių, ypač tada, kai jos transliuojamos. Šįkart L.Messi vakarojo prie televizijos ekrano Paryžiuje", – rašė "Los Andes".

"Mes – dideli Leo gerbėjai. Jei nepatinka L.Messi, nesi futbolo žmogus! Tai, kad mus stebi geriausias pasaulio žaidėjas, įkvepia ir suteikia papildomos motyvacijos", – sakė Argentinos salės futbolininkas N.Sarmiento.

Pusfinalis

Argentina–Brazilija 2:1 (2:1). Kaunas, "Žalgirio" arena, 3 349 žiūrovai. Įvarčiai: 11 min. C.Vaporaki (1:0), 13 min. C.Borruto (2:0), 17 min. Ferrao (2:1).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių