Pereiti į pagrindinį turinį

Brunėjuje žaidęs A. Rimkevičius: princo žodis būdavo teisingesnis už tiesą

2015-08-06 21:27
LRT
Brunėjaus kronprincas Al-Muhtadee Billah ir sultonas Hassanal Bolkiah
Brunėjaus kronprincas Al-Muhtadee Billah ir sultonas Hassanal Bolkiah / Scanpix nuotr.

Brunėjus – viena paslaptingiausių ir turtingiausių pasaulio valstybių. Vos 400 tūkst. gyventojų turinčioje mažytėje šalyje Borneo saloje apsilankė į kruizą po Aziją išsiruošę laidos „Gyvenimas“ kūrėjai, o šios vietos paslaptis jiems atskleidė ten pusmečiui įsikūrusio lietuvių futbolininko Artūro Rimkevičiaus šeima.

32-ejų sportininkas prieš kelerius metus sulaukė Brunėjaus sultono atstovų kvietimo žaisti jam priklausančioje futbolo komandoje. „Sultonas čia yra visagalis. Jo žodis – paskutinis. Nors iš pat pradžių pasirodžiau puikiai, tikau komandos kapitonui ir strategams, tačiau sprendimą, ar pasirašyti su manimi sutartį, privalėjo priimti sultono sūnus – princas, kuriam patikėta prižiūrėti pačią futbolo komandą ir visą Brunėjaus futbolo lygą“, – šypsosi lietuvis, kuriam atsivėrė galimybė ne tik apsigyventi vienoje uždariausių pasaulio šalių, bet ir įžengti į milijardieriaus monarcho rūmus, spausti jam ranką.

Pusmetį paslaptingojo sultono futbolo komandoje žaidęs lietuvis sako, kad ši šalis nepanaši į jokią kitą pasaulio valstybę, nes visas gyvenimas čia priklauso nuo sultono malonės ir sprendimų. Futbolas – šios šalies vadovo didžiausia aistra, todėl kiekviena treniruotė buvo stebima jo sūnaus, Brunėjaus princo. „Mūsų treniruotės trukdavo tiek, kiek jas stebėdavo princas, mes negalėdavome jų baigti anksčiau“ , –  pasakoja A. Rimkevičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų