Čempionų lygoje naujas karalius: pratęsime Liverpulį pravirkdė „Atletico“ atsarginiai

  • Teksto dydis:

Trečiadienio vakaras Čempionų lygoje priklausė Madrido „Atletico“ ir „Paris Saint Germain“ futbolininkams. Ispanijos klubas po nepaprastai dramatiškos kovos ir pratęsimo sugebėjo eliminuoti iš kovos praėjusio sezono stipriausią Europos klubą „Liverpool“, o prancūzai pasiekė saldų revanšą prieš Dortmundo „Borussia“ ekipą.

„Liverpool“ – Madrido „Atletico“ 2:3 (pirmos rungtynės 0:1, bendras rezultatas – 2:4) 43' [1:0] Georginio Wijnaldumas 92' [2:0] Robertas Firmino 96' [2:1] Marcosas Llorente 105' [2:2] Marcosas Llorente 120' [2:3] Alvaro Morata

Įvarčio deficitą (0:1) iš Madrido parsivežę „Liverpool“ futbolininkai sugebėjo atsitiesti ir pratęsimo pradžioje net laikė ketvirtfinalio kelialapį savo rankose, bet tuomet iššovė du įvarčius pelnęs „Atletico“ atsarginis Marcosas Llorente.

Jurgeno Kloppo treniruojamas „Liverpool“ dar niekada nėra pralaimėjęs Čempionų lygos mačo namuose. Per pagrindinį laiką Mersisaiso komanda nesuklupo ir trečiadienį, bet trys praleisti įvarčiai pratęsime virto košmaru.

Aštuntfinalio etapo „Liverpool“ neįveikė pirmą kartą nuo 2006-ųjų, kai pralaimėjo Lisabonos „Benfica“ ekipai. Įdomu tai, kad ir tuomet anglai gynė prieš metus iškovotą titulą.

Nuo pirmųjų minučių šeimininkai bandė užgulti „Atletico“ vartus, bet svečius ne kartą ir ne du gelbėjo Janas Oblakas. Visgi net slovėnas buvo bejėgis 42-ąją minutę, kai po Alexo Oxlade'o-Chamberlaino perdavimo iš dešinės galva pasižymėjo Georginio Wijnaldumas.

Tai buvo vos penktas olando įvartis Čempionų lygos turnyruose, bet net ketvirtas – atkrintamųjų etapuose ir trečias – galva.

68-ąją minutę taip pat galva smūgiavęs Jordanas Hendersonas sudrebino virpstą, savo šansų turėjo ir Mohamedas Salahas su Sadio Mane, bet įmušti Jurgeno Kloppo auklėtiniams nepavyko, o pagrindinio laiko pabaigoje „Anfield“ stadionas tiesiog nuščiuvo, kai po baudos smūgio Saulis galva pasiuntė kamuolį į šeimininkų vartus. Visgi ispanų džiaugsmas truko neilgai – užfiksuota nuošalė ir komandoms teko žaisti pratęsimą.

Jo pradžioje išaušo visą mačą savo šanso kantriai laukusio Roberto Firmino šlovės valanda. Gavęs perdavimą iš dešinės, brazilas smūgiavo galva, kamuolys atsimušė į virpstą, tačiau patogiai atšoko pačiam puolėjui ir šis pasiuntė jį į vartus – 2:0.

Bet Mersisaido triumfas truko vos 167 sekundes. 96-ąją minutę šiurkščiai išmušdamas kamuolį suklydo „Liverpool“ vartininkas Adrianas. Kamuolį gavęs Joao Felixas staigiai atliko perdavimą Marcosui Llorentei ir šis taikliu tolimu smūgiu pasiuntė „Atletico“ į euforiją.

Maža to, tik 56-ąją minutę aikštėje pasirodęs saugas pratęsimo pabaigoje paleido dar vieną galingą tolimą šūvį ir visiškai sukomplikavo „raudonųjų“ viltis – 2:2.

Norint išsigelbėti, šeimininkams jau reikėjo mušti du įvarčius, tačiau stebuklas neįvyko, o pačioje pratęsimo pabaigoje dar vienas po keitimo aikštėje pasirodęs Alvaro Morata pabėgo nuo gynėjų ir į čempionų karstą įkalė paskutinį vinį – 3:2.

„Atletico“ pastaruoju metu, įskaitant Čempionų lygą ir Ispanijos čempionatą, nepralaimėjo jau septynių dvikovų iš eilės, tuo tarpu „Liverpool“ per šešerias rungtynes Anglijos pirmenybėse, FA taurės varžybose ir Čempionų lygoje laimėjo tik du sykius.

Po smūgio trečiadienį J.Kloppo vyrams sezonas beveik baigėsi. Anglijos čempionate „Liverpool“ turi milžinišką persvarą ir tik laiko klausimas, kada užsitikrins čempionų titulą, tuo tarpu iš visų kitų turnyrų komanda jau iškrito.

Priminsime, jog „Liverpool“ užpernai pasiekė Čempionų lygos finalą, o pernai triumfavo šiame turnyre, lemiamame mače įveikdamas Londono „Tottenham Hotspur“.

„Paris Saint Germain“ – Dortmundo „Borussia“ 2:0 (pirmos rungtynės 1:2 bendras rezultatas 3:2) 28' [1:0] Neymaras 45' [2:0] Juanas Bernatas

Taip pat įvarčio deficitą parsivežę, bet svečiuose įmušę (1:2) „Paris Saint Germain“ futbolininkai sėkmingai išsprendė panašų uždavinį tuščiame „Parc des Prince“ stadione.

Baiminantis koronaviruso, šis mačas vyko be žiūrovų, o tokioje atmosferoje savo aikštėje PSG žaidė tik trečią kartą klubo istorijoje ir pirmą kartą nuo 2010-ųjų.

PSG sudėtyje šį kartą nebuvo diskvalifikuotų Thomaso Meunier ir Marco Verratti, o sunegalavęs Kylianas Mbappe buvo paliktas ant suolo. Lyginant su pirmuoju maču, atakos smaigalyje Mauro Icardi pakeitė Edinsonas Cavani, bet tikrąja vakaro žvaigžde tapo blankiai pirmą mačą Dortmunde sužaidęs Neymaras.

28-ąją minutę po Angelio Di Maria pakelto baudos smūgio būtent brazilas išsivadavo nuo gynėjų ir smūgiu galva išvedė šeimininkus į priekį.

Baigiantis pirmam kėliniui PSG surengė dar vieną greitą ir rezultatyvų išpuolį: Pablo Sarabios spirtą kamuolį link vartų paskutinę sekundę dar lietė Juanas Bernatas ir šeimininkai persvarą padvigubino.

Įmušti bent kartą ir išsigelbėti „Borussia“ nepavyko, o 89-ąją minutę Emre Canas dar nesuvaldė ir emocijų bei už nesportinį elgesį buvo išvarytas iš aikštės.

Prieš išvyką į Prancūzijos sostinę, vokiečiai visuose turnyruose buvo laimėję penkis mačus iš eilės, bet antrus metus paeiliui Čempionų lygą baigė pirmajame atkrintamųjų etape.

Antradienį pirmuosius bilietus į ketvirtfinalį užsitikrino „RB Leipzig“ ir Bergamo „Atalanta“ klubas. Likę keturi aštuntfinaliai bus žaidžiami kitą savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių