COVID-19 atakuoja mėgėjus ir profesionalus

Koronaviruso gniaužtuose jau atsidūrė ne vien Lietuvos rankinio, ledo ar krepšinio klubai, bet ir šalies futbolo čempionų komanda, kitos sporto šakos.

Serga prezidentas

Vakar Marijampolės "Sūduvos" klubas pranešė, kad komandoje užfiksuota 20 koronaviruso atvejų.

Visa ekipa saviizoliacijoje, treniruočių procesas nutrauktas. Tarp sergančiųjų – ir "Sūduvos" klubo prezidentas Vidmantas Murauskas.

Anot klubo, prieš savaitę dėl kontakto su sergančiuoju buvo izoliuoti du žaidėjai, kitiems futbolininkams atliktų testų rezultatai buvo neigiami.

Trečiadienį buvo gauti pakartotiniai tyrimų rezultatai – devyniolika teigiamų atvejų.

Dėl infekcijos protrūkio „Sūduvoje“ nukeltos lemiamos marijampoliečių rungtynės Lietuvos futbolo A lygoje su Vilniaus „Žalgiriu“.

Spalio 24-ąją marijampoliečiai svečiuose po 11 m baudinių 5:6 pralaimėjo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyro finalo rungtynes "Panevėžiui".

Auksinis mačas – vėliau

Dėl COVID-19 protrūkio "Sūduvoje" nukeltos paskutinės marijampoliečių rungtynės Lietuvos futbolo A lygoje su Vilniaus "Žalgiriu".

Mačas buvo numatytas spalio 31-ąją, nauja data – lapkričio 8-oji.

"Tikime, kad sezoną galėsime baigti be nesklandumų. Ne kartą pabrėžėme: žaidėjų ir sirgalių saugumas – aukščiausias prioritetas, todėl darysime viską, kad juos apsaugotume", – sakė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Šiuo metu "Sūduva" turi 43 taškus, "Žalgiris" – 42.

A lygos bronzos medalius jau anksčiau užsitikrino "Kauno Žalgiris" (35 tšk.). Kitose pozicijose – Gargždų "Banga" (15 tšk.), Vilniaus "Riteriai" (12 tšk.), "Panevėžys" (11 tšk.).

Spalio 31-ąją paskutinio – 20-ojo – turo rungtynes turėtų žaisti "Kauno Žalgiris" ir "Riteriai" bei "Panevėžys" ir "Banga".

Karščiuoja "Juventus"

Utenos "Juventus" krepšinio klubas, spalio 27-ąją pranešęs apie du teigiamus koronaviruso atvejus, vakar papildė infekuotųjų sąrašą: jame – jau vienuolika sergančiųjų.

COVID-19 diagnozuotas devyniems krepšininkams ir dviem personalo nariams.

"Dauguma užsikrėtusiųjų karščiuoja, jaučia kitus simptomus, tačiau savijauta nėra pernelyg bloga", – tvirtino "Juventus" atstovas.

Spalio 24 d. uteniškiai žaidė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato rungtynes su Panevėžio "Lietkabeliu", kuris jau spalio 27-ąją pralaimėjo Europos taurės turnyro mačą Andoroje – 66:76 nusileido "MoraBanc" ekipai.

LKL atidėjo artimiausią "Juventus" dvikovą su "Šiauliais" (rungtynės perkeltos į gruodžio 8-ąją).

Protrūkių daugėja

Šiomis dienomis nauji COVID-19 atvejai siejami su Vilniaus dziudo klubu "Viesulas", Kauno sporto mokykla "Startas" ir "Žalgirio" krepšinio akademija.

Dėl infekcijos protrūkių "Telšių" ir Marijampolės "Sūduvos-Mantingos" komandose pakoreguotas Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionato tvarkaraštis, testus privalės atlikti dar kelių komandų krepšininkai, tad iš anksčiau planuotų keturiolika rungtynių šią savaitę vyks tik keturios.

Saugumo sumetimais iki lapkričio 8-osios sustabdytos Lietuvos vaikų ir jaunių ugdymo futbolo asociacijos (LVJUFA) rengiamos varžybos, iki lapkričio 11-osios – Lietuvos moksleivių krepšinio lygos čempionatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių