„Dainava“ išleido pergalę prieš „Nevėžį“

  • Teksto dydis:

Čempionato autsaiderių akistatoje Alytaus „Dainavai“ nepavyko išlaikyti įvarčio pranašumo prieš Kėdainių „Nevėžio“ klubą – rungtynės baigėsi lygiosiomis 1:1 (1:0).

Susitikime dominavę alytiškiai pirmavo po Saido Hamuličiaus įvarčio, bet nesugebėjo įtvirtinti savo persvaros. Mačo gale svečius išgelbėjo Juliaus Kasparavičiaus realizuotas baudinys.

„Dainava“ rungtynes pradėjo užtikrinčiau ir dažniau rezgė atakas prie varžovų vartų. 14 minutę šeimininkai turėjo pirmą realią progą įmušti – po puikaus S. Hamuličiaus perdavimo iš aikštės gilumos, į priekį sprintavęs Cyrille‘as Tchayi Tchamba nesugebėjo įveikti Sergijaus Melašenkos, kuris blokavo smūgį.

Žaisdamas antruoju numeriu, „Nevėžis“ varžovams bandė atsakyti tolimais šūviais, tačiau Alexo Kyeremeh ir Motiejaus Burbos smūgiuoti kamuoliai skriejo šalia vartų konstrukcijos.

Dzūkai kokybišką žaidimą 28 minutę įprasmino įvarčiu. Šalia baudos aikštelės prieigų tarpusavyje trumpais perdavimais gražiai sužaidė C. Tchayi Tchamba ir S. Hamuličius, o pastarasis sėkmingai smūgiavo į kairįjį vartų kampą. Praleidę įvartį svečiai įjungė aukštesnę pavarą, bet tai nevirto rimtesnėmis progomis ar didesniu pavojumi prie „Dainavos“ vartų – kėlinys baigėsi šeimininkų pranašumu.

Antrajame kėlinyje realių progų prie abiejų vartų komandos turėjo mažai. Alytaus ekipa užtikrintai kontroliavo kamuolį ir 72 minutę galėjo padvigubinti pranašumą. Kampinio situacijoje Akimas Sairinenas atrado patogią poziciją smūgiui galva, bet nesugebėjo nukreipti kamuolio į vartus.

84 minutę „Nevėžiui“ atsirado puiki galimybė įmušti ir jie ja pasinaudojo. Po sumaišties baudos baudos aikštelėje, šeimininkų žaidėjas Shunas Maeta sužaidė ranka ir teisėjas paskyrė baudinį. Jį stipriu smūgiu realizavo J. Kasparavičius.

Per likusį laiką alytiškiai dar kilo į paskutinį šturmą, bet bandymai įmušti buvo bevaisiai. Dvikova baigėsi lygiosiomis 1:1. Penkis kartus iš eilės nelaimėjusi „Dainava“ (15 tšk.) žengia devintoje vietoje ir dviem taškais atsilieka nuo Gargždų „Bangos“ futbolininkų. Tuo tarpu „Nevėžis“ (9 tšk.) išlieka lentelės dugne.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių