Danija triumfuoja: sutriuškino Rusijos futbolininkus ir iškopė į aštuntfinalį

  • Teksto dydis:

Košmariškai Danijai prasidėjęs „Euro 2020“ turnyras per vos daugiau nei savaitę virto pasaka. Prieš trečiąjį turą B grupės dugne su 0 taškų buvę danai trečiajame mače 4:1 sutalžė Rusiją ir įspūdingu būdu žengė į aštuntfinalį.

Danijos rinktinė surinko tik 3 taškus, bet pranoko tiek pat pelniusias Suomiją ir Rusiją dėl geresnio įvarčių santykio tarpusavio rungtynėse.

Rusijai šis čempionatas baigėsi – B grupėje ji liko paskutinė ketvirta.

Danams „Euro 2020“ turnyras prasidėjo katastrofiškai. Pirmose rungtynėse širdies smūgį patyrė Christianas Eriksenas, o sukrėsta komanda nusileido Suomijai ir atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje.

Dar labiau ji komplikavosi po pralaimėjimo Belgijai antrame ture, o su 0 taškų likusi Danijos rinktinė privalėjo paskutiniame ture įveikti Rusiją.

Tą beveik pilno Kopenhagos stadiono palaikomi Danijos futbolininkai padarė įspūdingu būdu.

Pirmajame kėlinyje danai dar darė gynybinių klaidų, kuriomis rusai nepasinaudojo, bet kėlinio pabaigoje įgijo pranašumą, kai puikiu smūgiu kamuolį vartuose „nuleido“ 20-metis Mikkelis Damsgaardas, tapęs jauniausiu Danijos įvarčio autoriumi Europos čempionatuose.

Antras įvartis krito po pertraukos, 59-ąją minutę, kai grubią klaidą grąžindamas kamuolį vartininkui padarė Fiodoras Kudriašovas, o kamuolį į rusų vartus lengvai nukreipė Youssoufas Poulsenas.

Rusų viltis išsigelbėti atgijo 68-ąją minutę, kai už Andreaso Christenseno pražangą baudos aikštelėje buvo skirtas baudinys, o jį meistrišku smūgiu realizavo Artiomas Dziuba.

Bet jau po 10 minučių A.Christensenas ištaisė savo klaidą, kai įspūdingu smūgiu-patranka pramušė visą Rusijos gynybą ir pelnė trečiąjį Danijos įvartį.

Jis, panašu, palaužė rusus, nes dar po kelių minučių greitoje atakoje Joakimas Maehle įtvirtino danų pergalę ir bilietą į aštuntfinalį.

Jame danai žais prieš Velsą, A grupėje užėmusį antrąją vietą. Rungtynės birželio 26 dieną vyks Amsterdame.

Į Europos čempionato atkrintamąsias Danija pateko pirmąsyk nuo 2004 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių