E. Jankauskas vėl stos prie futbolo rinktinės vairo?

  • Teksto dydis:

Vakar su Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovybe susitikęs Edgaras Jankauskas tikino, kad sąlygos vėl vadovauti nacionalinei vyrų rinktinei jį tenkino, praneša LNK.

„Esame tokiame įšalo laikotarpyje, tai aptarėme gan konstruktyviai, produktyviai pakalbėjome ir žiūrėsime, koks bus galutinis sprendimas“, – po susitikimo sakė E. Jankauskas.

E. Jankausko kandidatūra federacijoje bus pristatyta kitą pirmadienį, ją patvirtinus planuojama su treneriu pasirašyti sutartį iki kitų metų kovo, kai bus sužaistos UEFA Tautų lygos pereinamosios rungtynės greičiausiai su Baltarusijos rinktine.

„Sutartis yra visam šiam ciklui, t. y. visiems šiems metams, nes turime kvalifikacijos ciklą į čempionatą Vokietijoje. Šių metų pagrindinis tikslas ir noras yra išlikti UEFA Tautų lygos C divizione“, – užsibrėžtus tikslus pabrėžė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

E. Jankauskas Lietuvos rinktinę jau yra treniravęs trejus metus – nuo 2015 iki 2018 m. Pats strategas pripažįsta, kad grįžimas prie nacionalinės komandos vairo jam – vienas didžiausių karjeros iššūkių.

„Ši vieta yra kaip įkaitusi keptuvė, bet kada, jei ne dabar? Su baime geriausia kovoti žiūrint jai į akis ir eiti į ją tiesiai“, – ryžtingai sakė E. Jankauskas.

Aiškėja, kas galėtų užimti devyniolikmečių rinktinės trenerio vietą. Jei bus pritarta, juo turėtų tapti LFF techniniu direktoriumi dirbantis Reinholdas Breu, kuris laikinai vadovavo suaugusiųjų rinktinei.

„Pagrindinis kandidatas buvo Reinholdas Breu, jo pageidavimas ir noras yra, kad turėtų jaunimo rinktinę – U17 ar U19“, – pažymėjo E. Stankevičius.

Nacionalinės vyrų rinktinės stratego ieškoma nuo praėjusių metų vasaros, kai iš trenerio pareigų buvo atleistas Valdas Ivanauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Romas

to Romas portretas
ne zaideju nera,o organizacija uzvaldyta banditu-spekuliantu,kuriem neidomus sportas,o tik ,kiap po futbolo priedanga pinigu pasisavinti.

Romas

Romas portretas
Aš nieko nesmerkia,pirmiausia reikia žiur3ti į jaunimą kurio pas mus nėra. Kuo kaltas treneris jei žaideju nėra.

GURPIS

GURPIS portretas
jau buvo jis treneriu uz atominius pinigus,su tragiskais rezultatais.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių