Pereiti į pagrindinį turinį

Europos futbolo čempionato finalo turnyre – žūtbūtinių dvikovų etapas

2021-06-26 02:00
DMN inf.

Europos futbolo čempionato finalo turnyre – žūtbūtinių dvikovų etapas: šiandien Amsterdame ir Londone prasidės aštuntfinalio varžybos.

Istorija: Anglijos ir Vokietijos futbolininkų rungtynės visada sulaukia išskirtinio dėmesio.
Istorija: Anglijos ir Vokietijos futbolininkų rungtynės visada sulaukia išskirtinio dėmesio. / Scanpix nuotr.

Pasidalijo prognozėmis

Šįvakar Johano Cruijffo stadione jėgas išmėgins Velso ir Danijos rinktinės. "Wembley" arenoje žais Italijos ir Austrijos futbolininkai.

Rytoj Budapešte, Ferenco Puškašo stadione, susitiks Nyderlandų ir Čekijos vienuolikės, o Sevilijoje, "La Cartuja" arenoje, rungtyniaus Belgijos ir Portugalijos ekipos.

Futbolo specialistai, lažybininkai, buvę žaidėjai, sirgaliai dalijasi prognozėmis – kas prasimuš į ketvirtfinalį, pusfinalį, finalą?

Daugumos ekspertų nuomone, aštuntfinalio barjerą turėtų įveikti danai, italai, olandai, belgai, ispanai, prancūzai, vokiečiai ir švedai.

Tačiau portalas "Gracenote" spėja, kad anglai eliminuos vokiečius ir nužygiuos net iki finalo, kuriame tikriausiai susikaus su belgais, o tikimybė, kad Garetho Southgate'o kariauna laimės "Euro 2020" – 16,5 proc. Belgų šansus "Gracenote" vertina 15 proc., prancūzų – 11,8 proc., italų – 10,1 proc., ispanų ir olandų – po 7,6 proc.

Lotharas Matthaeusas: žaisti su anglais jų „Wembley“ stadione – papildoma motyvacija bet kuriam varžovui. Tai žinau iš savo patirties.

Prireiks baudinių ar ne?

Anglijos ir Vokietijos rinktinių akistata kursto ne vien futbolo gerbėjų bet ir buvusių žaidėjų aistras.

"Jei būtų tekę aštuntfinalyje žaisti su prancūzais, sakyčiau, kad mūsų šansai žengti tolyn – labai menki. Tačiau su vokiečiais – 50 prieš 50, nors, pripažįstu, bus sunku. Aš – ne pesimistas, o realistas", – teigė praeityje Anglijos komandai atstovavęs gynėjas Garry Neville'as.

"Žaisti su anglais jų "Wembley" stadione – papildoma motyvacija bet kuriam varžovui. Tai žinau iš savo patirties, – sakė buvęs Vokietijos nacionalinės vienuolikės kapitonas Lotharas Matthaeusas. – Anglai turės galimybę laimėti per 90 ar 120 minučių. Jeigu prireiks 11 m baudinių, koziriai jau bus mūsiškių rankose. Prisimenu 1990-uosius ir 1996-uosius, kai anglai pralaimėjo mums lemiamų smūgių serijas, nes jautė gniuždantį savo sirgalių ir žiniasklaidos spaudimą."

Nuomonės – skirtingos

Europos futbolo asociacijų sąjunga (UEFA) susumavo sirgalių balsavimo rezultatus ir sudarė simbolinę "Euro 2020" pirmo etapo rinktinę. Į ją pateko net trys Nyderlandų ekipos žaidėjai.

Tai – gynėjas Denzelis Dumfriesas, saugas Georginio Wijnaldumas ir puolėjas Memphis Depay.

Vienuolikėje taip pat – vartininkas Gianluigi Donnarumma (Italija), gynėjai Aymericas Laporte (Ispanija) ir Thomas Meunier (Belgija), saugai Andrejus Jarmolenka (Ukraina), Xherdanas Shaqiris (Šveicarija) ir Emilis Forsbergas (Švedija) bei puolėjai Patrikas Schickas (Čekija) ir Cristiano Ronaldo (Portugalija).

Naujienų agentūra BBC pateikė savo skaitytojų versiją: vartininkas – Kasperas Schmeichelis (Danija), gynėjai – Leonardo Spinazzola (Italija), Simonas Kjaeras (Danija) ir Ezgjanas Alioskis (Šiaurės Makedonija), saugai – Manuelis Locatelli (Italija), G.Wijnaldumas ir Kevinas De Bruyne (abu – Belgija) bei Mateuszas Klichas (Lenkija), puolėjai – Ciro Immobile (Italija), Alexanderis Isakas (Švedija) ir Romelu Lukaku (Belgija).


Aštuntfinalis

Birželio 26 d. Amsterdame, J.Cruijffo stadione: Velsas–Danija.

26 d. Londone, "Wembley" stadione: Italija–Austrija.

27 d. Budapešte, F.Puškašo stadione: Nyderlandai–Čekija.

27 d. Sevilijoje, "La Cartuja" stadione: Belgija–Portugalija.

28 d. Kopenhagoje, "Parken" stadione: Kroatija–Ispanija.

28 d. Bukarešte, "National" stadione: Prancūzija–Šveicarija.

29 d. Londone, "Wembley" stadione: Anglija–Vokietija.

29 d. Glazge, "Hampden Park" stadione: Švedija–Ukraina.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų