Pereiti į pagrindinį turinį

Europos jaunių ir jaunimo futbolo čempionatų burtai lietuviams lėmė galingus varžovus

2013-11-29 07:54
BNS inf.
Europos U-19 futbolo čempionatas: Lietuva-Ispanija
Europos U-19 futbolo čempionatas: Lietuva-Ispanija / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) būstinėje Šveicarijoje ištraukti 2014-1515 metų Europos septyniolikmečių jaunių (U-17) čempionato kvalifikacinio etapo burtai bei paaiškėjo Lietuvos devyniolikmečių (U-19) futbolo rinktinės varžovai 2014 metų UEFA jaunimo pirmenybių elitiniame atrankos etape.

UEFA jaunimo U-19 čempionato elitinio etapo burtų ceremonijos procesui vadovavo UEFA Jaunimo ir mėgėjų komiteto vadovas Jimas Boyce'as, o jam talkino Lietuvos U-19 rinktinės kapitonas Lukas Artimavičius, kuris taip pat atsiėmė praėjusių pirmenybių šeimininkei Lietuvai skirtą UEFA "Garbingo žaidimo" (Fair Play) prizą.

Į antrąjį atrankos etapą patekusi Lietuvos jaunimo devyniolikmečių rinktinė (5 grupė) varžysis su šešiskart šio amžiaus grupės Europos čempionais ispanais bei nuolatos į finalinius etapus patenkančiomis ir gilias futbolo tradicijas turinčiomis Vokietija ir Danija.

Šis atrankos etapas vyks pavasarį Ispanijoje. Į finalinį etapą, kuris liepos 19-31 dienomis vyks Vengrijoje, pateks septynių elitinio etapo grupių nugalėtojai.

Europos U-17 futbolo čempionato kvalifikaciniame etape varžysis 52 jaunimo rinktinės bei pirmą kartą istorijoje į finalinį etapą pateks ne 8, o 16 ekipų.

Lietuvos U-17 komanda pateko į 11-ą atrankos grupę kartu su tituluota Ispanijos rinktine, 26-ą vietą reitinge užimančia Slovakijos rinktine ir reitingo kaimynu Liuksemburgu.

Į antrąjį - elito - etapą pateks dvi geriausios kiekvienos grupės komandos ir penkios absoliučiai geriausios trečiąsias vietas trylikoje grupių užėmusios ekipos.

Senojo žemyno U-17 futbolo čempionato finalinis etapas 2015 metų gegužę bus rengiamas Bulgarijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų