Federacijai pristatė tekbolo sporto šaką

  • Teksto dydis:

Šiandien Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius Vilniuje priėmė sparčiai populiarėjančios tarptautinės Tekbolo sporto federacijos atstovus ir aptarė bendradarbiavimo galimybes.

„Iš tiesų, esame labai susidomėję bendradarbiavimo galimybėmis su Tekbolo federacija, kuri šią sporto šaką sparčiai populiarina visame pasaulyje. Apie augantį progresą byloja tai, kad šį sportą yra pamėgę ir jo ambasadoriai yra pasaulio futbolo legendos – Carlesas Puyolis, Christianas Karembeu, Luisas Figo, o pats Ronaldinho pasiryžo įsteigti tekbolo federaciją Brazilijoje. Tad po šiandienos susitikimo bus galima pagalvoti tekbolo populiarinimo perspektyvas Lietuvoje“, - pasakojo LFF prezidentas T. Danilevičius

Tekbolas – pakankamai jauna sporto šaka ir dar viena futbolo atmaina, kurios ištakos prasidėjo 2014 metais Vengrijoje. Šis sportas žaidžiamas ant specialaus, lenkto, stalo tenisą primenančio stalo. Tekbolo žaidėjai, kurių vienoje komandoje gali būti vienas, arba du, turi pataikyti kamuolį į kitą stalo pusę, o perduoti ir priliesti kamuolį gali įvairiomis kūno dalimis, išskyrus rankas. Prieš perduodant kamuolį į oponento stalo pusę, kamuolys gali būti priliestas daugiausiai tris kartus.

Išskirtinė Tekbolo savybė yra ta, jog tai nėra kontaktinis sportas – su stalu, arba priešininku negali būti jokio fizinio kontakto, todėl viską lemia techniniai įgūdžiai, žongliravimas, reakcija ir kamuolio valdymas ore.

Tekbolo federacija nuo 2017 metų organizuoja kasmet vykstančius pasaulio čempionatus (vienetų ir dvejetų varžybas), kuriuose varžosi tiek vyrai, tiek moterys. Dabar federacijos įkūrėjai siekia, jog sportas būtų įtrauktas ir į Olimpinės žaidynes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ko tik neprisigalvoja tie dykaduoniai, kad tik nenuobodžiautų ..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių