Pereiti į pagrindinį turinį

„FM-Atlanto“ komandos vartininkas K. Drungilas – tarp geriausiųjų

2015-06-09 14:17
Kevinas Drungilas
Kevinas Drungilas / Asmeninio archyvo nuotr.

Trečiajame jaunųjų vartininkų, gimusių 1998-2000 metais, turnyre sėkmingai pasirodęs Klaipėdos „Futbolo mokyklos-Atlanto“ ekipos atstovas Kevinas Drungilas užėmė trečiąją vietą.

Vilniuje, Lietuvos futbolo federacijos stadione surengtose varžytuvėse dalyvavo per 20 pretendentų. Burtai juos suskirstė keturis pogrupius.

Vienas prieš kitą 21 metro ilgio aikštelėje kovoję vartininkai rungtyniavo iki penkių įvarčių arba septynias minutes. Smūgiuoti į vartus buvo galima iš 16 metrų arba iš toliau. Dalyviai kamuolį į tinklą galėjo spirti pamestą kamuolį į orą arba pastatę ant žemės. Taip pat taisyklės leido vartus atakuoti metant kamuolį ranka.

Draugų Ronaldu pravardžiuojamas klaipėdietis savo grupėje susitiko su keturiais konkurentais. Pirmojoje akistatoje K.Drungilas nesunkiai 5:2 nugalėjo vilnietį Pijų Petkevičių, po to jam teko paplušėti, kol po 7 min. trukmės 3:2 įveikė Kaune meistriškumą keliantį šiaulietį Kajų Urbietį. Trečiajame susitikime „FM-Atlanto“ atstovas 5:2 pranoko uteniškį Luką Paukštę. Paskutinėse grupės varžybose K.Drungilas 2:5 nusileido praėjusių metų nugalėtojui, o vėliau titulą apgynusiam šiauliečiui Milvydui Tupikui 2:5.

Po lygiai taškų surinko trijų dalyviai – K.Drungilas, M.Tupikas ir P.Petkevičius. Kam iš jų atiteks du kelialapiai į kitą etapą, teko skaičiuoti įvarčių skirtumus. Iš kovos pasitraukė vos vieno įvarčio blogesnį santykį turėjęs P.Petkevičius.

Ketvirtfinalyje K.Drungilas susirėmė su Arijumi Bražinsku iš Nacionalinės futbolo akademijos (NFA). Klaipėdietis šventė lengvą pergalę 5:2.

Pusfinalyje dar kartą susikryžiavo K.Drungilo ir M.Tupiko keliai. Ir vėl pranašesnis buvo varžovas – 5:3.

Dėl 3-iosios vietos uostamiesčio vartininkas susirėmė su marijampoliečiu Remigijumi Mikalainiu. Būsimo „Atlanto“ vartininko persvara nekėlė abejonių – 5:2.

Trečiąją vietą užėmęs Ronaldo neslėpė džiaugsmo savo pasirodymu: „Mano grupė buvo vadinama „mirtininkų“. Joje net trys vartininkai iš įvairių Lietuvos rinktinių. Maniau, kad nepavyks iš pogrupio išeiti į kitą etapą“.

Finale geriausio vartininko titulą apgynęs M.Tupikas 5:3 nugalėjo Ovidijų Šiaulį iš NFA.

Pirmąjį turnyrą vykusį Šiauliuose 2013-aisiais, laimėjo taip pat šiaulietis Edgaras Mikšėnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų