Futbolininko K. Chveduko mirties byloje – naujos detalės: pareikšti įtarimai dėl nužudymo

  • Teksto dydis:

Praėjusių metų birželį Lietuvos futbolo bendruomenę sukrėtė žinia apie netikėtą buvusio nacionalinės rinktinės nario Karolio Chveduko mirtį.

Pasklidus kalboms, jog futbolininkas galėjo būti nužudytas, prokuratūra tuomet šią informaciją paneigė, tačiau dabar, praėjus kiek daugiau nei metams, tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas skelbia naujas istorijos detales.

„Viešojoje erdvėje paskelbta tikrovės neatitinkanti informacija apie jauno marijampoliečio mirties aplinkybes. Birželio 19 d. namuose radus mirusį Marijampolės gyventoją (g. 1991 m.), buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas jo mirties priežasčiai nustatyti.

Neseniai gauta teismo medicinos specialistų pažyma, kad minėtas asmuo mirė dėl ligos. Kadangi ant mirusiojo kūno rasta padarytų sužalojimų, pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 138 str. 1d. („Nesunkus sveikatos sutrikdymas“).

Ikiteisminį tyrimą atlieka Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, o tyrimui vadovauja Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorė“, – skelbta Lietuvos respublikos prokuratūros svetainėje.

Tačiau 2024 metų rugpjūčio 18 dieną pasirodžiusioje S. Malinausko laidoje skelbiama apie naujas K. Chveduko mirties detales. S. Malinausko kalbinta futbolininko mamos advokatė Vilija Kavaliauskienė teigė, kad mirties priežastis – smurtas.

„Mirties priežastis jau nurodoma visai kita – dėl patirto smurto. Ir kiek man yra žinoma, yra pareikšti piliečiui įtarimai dėl nužudymo“, – laidoje kalbėjo V. Kavaliauskienė.

Teisininkė teigė, kad mirties ekspertizės išvados buvo pakeistos, nes prieš tai teismo medicinos ekspertas išvadas pateikė jas vertindamas „savo nuožiūra“.

„Jis vertino mirtį savo nuožiūra, kai tuo tarpu Vilniaus medicinos tarnybos ekspertai nurodo, kad esant smurtiniams sužalojimams, per savaiminės mirties prizmę vertinti negalima. Pirmiausia turėjo būti vertinimas per patirto smurto prizmę. Ekspertų akte nurodoma, kad būtent dėl šios priežasties ankstesnės išvados yra neteisingos“, – sakė V. Kavaliauskienė.

K. Chvedukas ilgą karjeros dalį rungtyniavo „Sūduvos“ ekipoje, su ja 2017-aisiais triumfavo Lietuvos čempionate, o 2009-aisiais iškovojo ir LFF taurės bei LFF supertaurės trofėjus.

Per savo karjerą saugo pozicijoje rungtyniavęs futbolininkas taip pat žaidė Lenkijos, Kroatijos bei Maltos ir Suomijos klubuose, o savo trofėjų lentyną papildė Airijoje – su „Dundalk“ ekipa 2018-aisiais tapo šalies čempionu bei taurės laimėtoju.

Lietuvos rinktinėje nuo 2012-ųjų iki 2019-ųjų jis sužaidė 20 rungtynių.

Taip pat žiūrėkite: Kupiškio rajone vyksta Lietuvos pravažumo čempionato etapas

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha ... teisesmaukiniu mafijos med, tyrimu

cha ... teisesmaukiniu mafijos med, tyrimu portretas
sexspertai dirba tik pagal kysiu dydy , kas daugiau dave tas ir gavo reikalinga teisine medicijos sexspertu ivada [ jurbarko ,pavyzdys , Kedzio Uso nuzudymo na ir t.t ir pan..]
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių