Pereiti į pagrindinį turinį

Futbolo čempionatas: tokio ažiotažo nebuvo sukėlę jokios Europos pirmenybės

2024-06-24 17:15
LNK.lt inf.

Europos futbolo čempionatas Vokietijoje sulaukia neeilinio dėmesio. Tokio, kokio dar nebuvo sulaukusios jokios Europos pirmenybės. Vien prieš čempionatą organizatoriai sulaukė 20 milijonų bilietų užklausų, o patekti bent į vieną stadioną pasisekė tik mažai dalelei norinčiųjų. Iš viso tribūnose laukiama 2,7 milijonų žiūrovų. Čempionatas išskirtinis ir nešama idėja, jis itin draugiškas gamtai.

Scanpix nuotr.

Visą mėnesį futbolo ir apskritai sporto mylėtojų dėmesys nukreiptas į Vokietiją. Europos čempionatas jau link pusiaukelės, ir jau aišku, kad organizatoriams jis labai sėkmingas.

Tokio ažiotažo, žvelgiant į atvykusių sirgalių skaičių, nebuvo sukėlusios jokios Europos pirmenybės. Stadionai sausakimši, kad ir kas bežaistų. Miestų gatvėse – nesibaigianti šventė. O priežasčių toli ieškoti nereikia. Vokietija turi devynias kaimynes ir net aštuonios iš jų čia žaidžia. Vienintelis Liuksemburgas neturi komandos.

„Vokietija pasižymi stipria futbolo kultūra. Vokietija yra labai geroje lokacijoje, pačiame Europos centre. Visiems paprasta ir lengva atvykti: tiek atskristi, tiek geležinkeliais, tiek automobiliais. Labai gera vieta ir manau, kad jaučiasi ir matosi tribūnose. 20 milijonų bilietams buvo pateikta prieš turnyrą. Tai irgi daug ką pasako“, – kalbėjo 15min žurnalistas Marius Bagdonas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Laisvų bilietų prekyboje, akivaizdu, beveik nėra. Taigi sirgaliai bando laimę pačiais įvairiausiais būdais.

„Yra tekę matyti keletą žmonių geležinkelio stotyse, kurie turi ant kaklo užsikabinę korteles, kad nori įsigyti bilietą. Mačiau Frankfurte, kad žmogus prašo bet kokio bilieto, jis nori patekti į rungtynes, bet akivaizdu, kad labai sudėtinga“ – teigė M. Bagdonas.

M. Bagdonui tai – trečias lankomas Europos čempionatas. Ir žurnalistas įsitikinęs, šis labiausiai tausojantis gamtą. Pavyzdį kitiems rodo patys šeimininkai vokiečiai.

„Teko girdėti, kad futbolo komandos raginamos važiuoti autobusais, traukiniais. Vokietijos rinktinė buvo užklupta su lagaminais geležinkelio stotyje. Sėdi ant lagaminų, stebi atvažiuojančius traukinius, lygiai taip pat kaip paprasti sirgaliai“, – pasakojo M. Bagdonas.

Visos 51 čempionato rungtynės vyksta dešimtyje skirtingų stadionų skirtinguose miestuose.

Sirgalių skaičius dabar kasdien turėtų mažėti, nes po grupių etapo turnyras baigsis aštuonioms rinktinėms.

Štai čempionatas jau baigėsi škotams ir lenkams, o abiejų šių rinktinių palaikymas čia buvo vienas masiškiausių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų