Futbolo federacija ėmėsi pokyčių, politikų projektas – stalčiuose

  • Teksto dydis:

Lietuvos futbolo federacija (LFF) neeilinėje konferencijoje Kaune pritarė naujiems įstatams, tarp kurių – kriterijai dėl nepriekaištingos reputacijos valdymo organų nariams.

Dauguma – už

Konferencijoje dalyvavo 85 delegatai. Už pokyčius balsavo 83, du susilaikė.

„Įvykdėme tai, ką buvome įsipareigoję Seimo nariams, futbolo bendruomenei“, – sakė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

LFF tikisi, kad nauji sprendimai galiausiai užbaigs diskusijas dėl tiesioginio federacijos valdymo.

„Jei tai nesibaigs, tokiu atveju nelabai suprantame, kokie buvo galutiniai tikslai“, – pareiškė LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

Pasak jo, visos politikų keltos sąlygos įgyvendintos: tiek dėl nepriekaištingos reputacijos, tiek dėl klubų įtraukimo į LFF valdymą, tiek dėl valdymo organų demokratinio rinkimo.

LFF – pavyzdinė sporto federacija Lietuvoje, išsikėlusi aukščiausius skaidrumo reikalavimus.

E. Stankevičius pridūrė, kad LFF šiuo metu yra pavyzdinė sporto federacija Lietuvoje, išsikėlusi aukščiausius skaidrumo reikalavimus.

Naujuose įstatuose numatyta, kad LFF prezidentas, Vykdomojo komiteto nariai ir nepriklausomų LFF komitetų (rinkimų, revizorių, teisinių organų) pirmininkai, jų pavaduotojai ir nariai negalės būti pripažinti kaltais dėl nusikalstamos veikos.

LFF valdymo organai, atsižvelgiant į įstatų pokyčius, turėtų būti išrinkti iki 2023-iųjų balandžio pabaigos.

A. Pukelio pėdsakai

Iniciatyvos pakeisti savo įstatus LFF ėmėsi Seimui grasinant federacijoje įvesti tiesioginį valdymą. Laikinojo įstatymo projektą buvo parengę Seimo nariai Mykolas Majauskas ir Laurynas Kasčiūnas.

Anot M. Majausko, LFF turi veikti be kriminalinio pasaulio atstovų.

Dėl nepriekaištingos reputacijos reikalavimo praeitą savaitę iš pareigų pasitraukė praeityje teistas Tauragės apskrities futbolo federacijos (TAFF) vadovas Arūnas Pukelis.

Vis dėlto jis tebelieka Tauragės „Tauro“ dalininku, o šio klubo dėka A. Pukelis tapo ir vienu iš Vaikų ir jaunių ugdymo futbolo asociacijos (LVJUFA) steigėjų.

Ši asociacija gavo vietą valdymo organuose – tiek LFF konferencijoje, tiek Vykdomajame komitete.

Procesą stebės atidžiai

„Esminė sąlyga įgyvendinta. Žiūrėsime, kaip seksis. Tiesioginio valdymo projektas lieka užkonservuotas stalčiuose“, – sakė L. Kasčiūnas.

M. Majauskas naujuosius LFF įstatus įvertino kaip svarbų žingsnį teisinga linkme.

„Tik nauji visuotiniai LFF rinkimai be kriminalinio pasaulio atstovų gali kažką realiai ir negrįžtamai pakeisti. Tačiau klausimas jokiais būdais nėra išsemtas. Toliau atidžiai stebėsime situaciją LFF ir principingai reikalausime skaidraus ir demokratinio valdymo“, – BNS teigė M. Majauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zydrius

zydrius  portretas
o kaip ,del pinigu svaistymo? Anderlecht!uzsienio techniniai direktoriai,treneriai!

RITA

RITA portretas
foto teisiskai pripazintos merionetes.

OLOFAS

OLOFAS portretas
LFF MARIONETES PALIKITE FEDERACIJA,NES NEREIKALINGI JUS,TIK ZLUGDOT FUTBOLA
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių